Wild Rabbit Salad – Trouble In Town
Format: CD – Digital / Label: REGI Music Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Wild Rabbit Saladis een Americana duo uit Houston, dat bestaat uit Bucky Goldberg met zijn rauwe, doorleefde stem, die vaak aan die van Willie Nelson doet denken en Marietta Roebuck met haar klassiek geschoolde stem.

Zij zijn inmiddels aan hun vierde album toe en dat is een behoorlijk gevarieerd album geworden. Zo openen ze met het broeierige bluesy Americana nummer Drop Top Cadillac waar de ruwe stem van Bucky prima in past terwijl Marietta het geluid van Emmylou Harris er aan toevoegt.
Tecumseh Valley is één van de twee Townes Van Zandt covers op het album. En zoals het meestal bij Van Zandt nummers het geval is, klinkt deze cover behoorlijk weemoedig en bitterzoet. Het nummer wordt prima gezongen door Marietta en de cello draagt flink bij aan de weemoedige sfeer.
Mine Number Nine is een merkwaardig nummer. Merkwaardig omdat het duo zich in dit lui schuifelende nummer ritmisch een aantal maal flink verslikt met een zwalkend resultaat. Everybody Loves My Hat is live opgenomen en is een bitterzoete countrysong. In het licht funky groovende Killing Flood In Houston zit een licht Warren Zevon geluid, fel gezongen door Marietta met schurend vioolspel, dat terug doet denken aan de Bob Dylan periode met violiste Scarlet Rivera. Vervolgens is Amelia een niet spectaculair, onderhoudend nummer.
In de intieme ballad Lying steelt Marietta weer de vokale show. De melancholie druipt van haar stem af. De single Four Days Sober is een rauwe rocker met gemeen zoemende gitaarriffs en een haast Crazy Horse ongepolijst geluid. Het hoogtepunt van het album is de Springsteen-achtige ballad Trouble In Town met warm sprankelend gitaarspel en de gekwelde zang van Bucky.
Geheel in stijl wordt het album afgesloten met de tweede Townes wan Zandt cover Waiting Around To Die.

Het vierde album van Wild Rabbit Salad overtuigt voor 80 procent en dat is genoeg om toch te spreken van een zeer aangenaam Americana album.

Tracklist:
01. Drop Top Cadillac
02. Tecumseh Valley
03. Mine Number Nine
04. Everybody Loves My Hat (live)
05. Killing Flood In Houston
06. Amelia
07. Lying
08. Four Days Sober
09. When They Rise (live)
10. Trouble In Town
11. Waiting Around To Die

Website: Wild Rabbit Salad