Recensie: When Rivers Meet – Saving Grace

 

When Rivers Meet_Saving Grace_album artwork1

When Rivers Meet – Saving Grace
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: One Road Records
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Vorig jaar verraste het Britse echtpaar Grace (zang, mandoline, viool) en Aaron Bond (zang, gitaar) ons als When Rivers Meet op een zeer prettige wijze met hun debuutalbum ‘We Fly Free’. Een album met krachtige bluesrock.

En dat flikken ze op de opvolger ‘Savig Grace’ gewoon weer. Bijgestaan door producer Adam Bowers (drums, bas, keyboards, trompet) staat hun tweede album ook weer vol met prima bluesrock. Bluesrock van het rauwe soort waarin je vaak het geluid van Led Zeppelin terug hoort.

Grace beschikt over een zeer krachtige bluesy stem en Aaron over een donker, warm stemgeluid.

Ze openen het album met I Can’t Fight This Feeling, een gruizig schurende trage Led Zeppelin-achtige groover met een hevig zoemend geluid.

Vervolgens trekt Never Coming Home iets meer richting de Southern Rock, mede door de schroeiende sliegitaar van Aaron. He’ll Drive You Crazy is een grimmige harde groover met strijdbare krachtige zang en schuurpapieren gitaarriffs. Don’t Tell Me Goodbye is daarna een rustpunt op het album. Een breekbare soulvolle ballad waarin Grace en Aaron een intiem duet zingen.

Do You Remember My Name is bedwelmend bonkend en gaat er onverwachts luid gonzend en rockend vandoor. Have No Doubt About It begint intiem deinend met de viool van Grace en heeft een krachtig rockend eind. Testify is een stuwende rocker met een “Sweet Jane”(Lou Reed)-achtige power. De invloed van Led Zeppelin is duidelijk hoorbaar in het rauwe psychedelische Lost And Found.

Na het intieme en akoestische Talking In My Sleep wordt het album afgesloten met de grommende en ploegende bluesrock van Make A Grown Man Cry.

Opnieuw dus weer een prima bluesrock album van When Rivers Meet.

Tracks:
01. I Can’t Fight This Feeling
02. Never Coming Home
03. He’ll Drive You Crazy
04. Don’t Tell Me Goodbye
05. Do You Remember My Name
06. Have No Doubt About It
07. Eye Of A Hurricane (Friend Of Mine Part 2)
08. Testify
09. Shoot The Breeze
10. Lost And Found
11. Talking In My Sleep
12. Make A Grown Man Cry

Website: https://whenriversmeet.co.uk/

When Rivers Meet - Rob Blackham
photo: Rob Blackham