When Rivers Meet – We Fly Free
Format: CD – LP – Digital / Label: One Road Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Maak kennis met het nieuwe Britse bluesrock duo, en echtpaar, When Rivers Meet, oftewel Grace (zang, slide resonator, mandoline, fiddle) en Aaron Bond (gitaar, zang).

Na de EP’s ‘The Uprising’ en ‘Innocence Of You’ komen ze nu met hun debuutalbum waarop ze worden bijgestaan door producer Adam Bowers (drums, bas, keyboards) en Robin Breeze (bas, keyboards).

Hun bluesrock bestaat op dit album uit twee lagen. De grootste laag wordt gevormd door ziedende rauw snijdende bluesrock, die vol zit met zwiepend slidegitaar werk.

Zoals in het broeierig pompende Did I Break The Law, dat lekker smerig  klinkt en waarin ook de felle en krachtige zang van Grace opvalt. Bound For Nowhere gaat meer de broeierige swamp kant op, onderhuids jeukend, met een massief, haast Stoner rockend refrein.
Een gemene bluesslide opent Walking On The Wire, een bonkend nummer met ziedend slidespel en dat door Grace en Aaron samen gezongen wordt. Ook het hoekig raggende Battleground is een goed voorbeeld van het rauwe geluid van het duo.  Een nummer met een White Stripes-achtige intensiteit. Take Me To The River is geen cover van de Al Green klassieker maar wel een broeierig snijdend bluesrock nummer.
De afsluiter van het album, We Fly Free, is snoeihard en snijdend met zeer krachtige zang van Grace.

De meer intieme kant van het duo komt naar boven in het sfeervol deinende I’d Have Fallen, een mix van blues en folk met intieme zang van Grace en haar gracieus snijdende fiddle. Breaker Of Chains is een indringende en donkere, en vooral rauwe, ballad, gevolgd door de meer folky ballad I Will Fight. Dat folkgeluid is ook aanwezig in de breekbare ballad Bury My Body.

Met dit album debuteert When Rivers Meet op een zeer indrukwekkende wijze. Hier gaan we absoluut nog meer van horen!

Tracklist:
01. Did I Break The Law
02. Bound For Nowhere
03. Walking On The Wire
04. I ’d Have Fallen
05. Battleground
06. Kissing The Sky
07. Breaker Of Chains
08. I Will Fight
09. Bury My Body
10. Take Me To The River
11. Friend Of Mine
12. We Fly Free

Website: When Rivers Meet

photo by Rob Blackham