Wes Jeans – Wes Jeans Live At Music City Texas
Format: CD / Label: Wes Jeans
Releasedatum: 2020

Tekst: Peter Marinus

Na het beluisteren van dit album van de Texaanse gitarist-zanger Wes Jeans duiken er bij mij twee belangrijke vragen op. Waar blijft het nieuwe album en waarom duurt het zo lang voordat dit album verschijnt?

We hebben hier namelijk te maken met een heruitgave van een livealbum uit 2009, het laatst verschenen album van Wes, opgenomen in Don Henley’s Music City Texas Theatre op 17 januari 2009.
Wes brak door tijdens the International Jimi Hendrix Competition in 1996 en debuteerde in 1999 met het album “Hands On”.

Nu dus de re-release van zijn live album uit 2009 waarop hij werd bijgestaan door Lance Lopez (gitaar), Jack Miller (drums) en Syd Hydro (bas).

En laat ik gelijk duidelijk zijn. Dit album is een verplichte aanschaf voor iedere bluesrock liefhebber! Je krijgt namelijk twee gitaarbeulen voor de prijs van één met als bonus een ontzettend hecht rockende ritmesectie.

Het album opent met de lui groovende maar snoeiharde bluesrock shuffle Forest Of The Pines. Een nummer met vlammend gierend gitaarwerk, een lomp pompende band en de groffe, rauwe zang van Wes.
In Move On beukt de band onverstoorbaar verder met een luie stevige funky groove met een ZZ Top-achtige intensiteit. Zowel Wes als Lance Lopez leveren snerpende soli af.
Dallas is een cover van het Johnny Winter nummer en is meedogenloos funky en pompend. Ook Locked Out On Love is een cover en wel van een Lucky Peterson nummer. Een heerlijk soepel swingende boogie waarin de zang even rauw als die van John Fogerty klinkt.
De klassieker Five Long Years van Eddie Boyd vormt het rustpunt van hert album. Door de intense rauwe zang en het priemend vlammende gitaarwerk klinkt ook deze slowblues venijnig rauw. Een uitvoering van een Stevie Ray Vaughan-achtige klasse!
Lance Lopez treedt aan met zijn eigen compositie El Paso Sugar. Een zeer lompe ZZ Top-achtige funky shuffle waarin blijkt dat ook Lance gezegend is met een snauwerige rauwe strot.
De cover van Z.Z. Top’s Nasty Dogs And Funky Kings is een logisch vervolg en klinkt hier meedogenloos, hard en pompend. De Texaanse singer-songwriter Jason Helms is te gast in zijn eigen nummer Devil In Me. Een hoekig pompende bluesrocker, met een Southern Rock (Skynyrd) randje en vlammend gitaarwerk.
Vervolgens is Somebody een lui groovend bluesrocknummer met snoeihard Hendrix-achtig gitaarwerk. Hendrix is overduidelijk aanwezig in het instrumentale Boomerang, dat klinkt als een mix van “The Wind Cries Mary” en “Voodoo Chile”.
De cover van de Muddy Waters klassieker Champagne And Reefer sluit het album hard pompend af.

Nogmaals, deze heruitgave van Wes Jeans hoort in elke bluesrock collectie thuis. En nu maar wachten op dat nieuwe album. Come back Wes, we’re waiting on you!!!

Tracklist:
01. Forest Of The Pines
02. Move On
03. Dallas
04. Locked Out Of Love
05. Five Long Years
06. El Paso Sugar
07. Nasty Dogs And Funky Kings
08. Devil In Me
09. Somebody
10. Boomerang
11. Champagne And Reefer

Website: https://www.facebook.com/wesjeans/