Voodoo Six – Simulation Game
Format: CD – Digital / Explorer1 Music Llc
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Ondanks het feit dat de Britse band Voodoo Six al in 2003 werd opgericht en aan haar zesde album toe is, is de band nog steeds niet echt bij het “grote publiek” doorgebroken. En luisterend naar dit nieuwe album snap ik daar eigenlijk geen snars van! Liefhebbers van de Classic Rock zouden namelijk direct dit album in huis moeten halen!

Classic rock waarin het geluid van bands als Judas Priest, Saxon en Def Leppard regelmatig de kop opsteekt.

De band heeft vele bezettingen gekend en bestaat momenteel uit zanger Nik Taylor-Stoakes, Matt Pearce op gitaar, Tom Gentry op gitaar, Tony Newton op bas en Joe Lazarus op drums.

Oprichter Tony Newton zou ook bekend kunnen zijn als de live geluidsman van Iron Maiden.

We hebben hier dus te maken met een metalband met een geluid dat spijkerharde riffs vermengd met melodieuze passages met soms progrock elementen.

Met Nik Taylor-Stoakes heeft de band een prima zanger, die nergens te gladjes klinkt maar juist krachtig en rauw.

Zoals in de opener van het album, The Traveller, een nummer dat hard je oren binnen marcheert en vol zit met wilde rockende riffs. De rauwe bijtende zang van Nik past prima in dit donkere nummer.
In het hoekig riffende Gone Forever duiken wat prog geluiden op. Het resultaat is een harde en melodieuze rocker. Liar And A Thief opent met strijkers, die al snel verpletterd worden door de log riffende gitaren. Een zeer krachtig funky metal nummer.
Inherit My Shadow zit zelfs tegen de Stoner Rock aan qua heftigheid. Last To Know opent daarentegen vrij folky en ontwikkelt zich tot een stuwend hoekige rocker.
Topnummer is Lost, een furieus pompend nummer met een aan Black Sabbath herinnerend log geluid. Hemelse metal…het bestaat! En wel in de ballad Never Beyond Repair, dat aan Metallica doet denken. Brake heeft een ongekende vurigheid waarin ook ruimte is voor zwevende passages.
Na een haast Scorpions-achtig intro barst de band los in de afsluiter One Of Us, dat wederom een heftig pompend nummer is.

Voodoo Six verdient het met dit uitstekende album om nu eens flink door te breken bij het grote publiek!

Tracks:
01. The Traveller
02. Gone Forver
03. Liar and a Thief
04. Inherit My Shadow
05. Last To Know
06. Lost
07. Never Beyond Repair
08. Brake
09. Control
10. One of Us

Website: Voodoo Six