Train Of Pain – All Aboard
Format: CD – Digital / Label: Gateway Music Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Train Of Pain is een stevige rockband uit Kopenhagen, Denemarken, met een geluid, dat je absoluut “Classic Rock” kunt noemen. In alle nummers op dit album duiken namelijk invloeden uit het stevige rockverleden op.

De band bestaat uit Jacob “Jaxe” Hall (gitaar, zang), Nicholas Colic (gitaar, zang), Lars Meibom (bas) en Peter “Bluestime” Petersen (drums).

Een goed voorbeeld van hun geluid is de opener van het album, Addiction, die op een prima manier het bluesy geluid van de oude Whitesnake met het meer melodieuze rockgeluid van UFO mengt in een stevig riffend nummer.
Ook in het felle, hoekig riffende Run Boy, duiken de UFO invloeden op. Een nummer met prima rauw schroeiend gitaarwerk. Some Days opent met een dromerig intro met een bluesy geluid waarna al snel logge Metallica-achtige riffs invallen.
Ook Tears Of Rage heeft een prachtig, namelijk Queen-achtige meerstemmig, intro. Dit nummer heeft een hoog pop-rockgehalte waardoor je al snel aan een band als the Darkness gaat denken.
Het loom riffende There Ain’t No Way zit boordevol Classic Rock invloeden. In dit bluesy nummer hoor je o.a. Whitesnake, UFO en Mott The Hoople voorbijkomen. Als je goed naar het intro van Welcome To The Real World luistert kan je een gitaarriff horen, die mij aan “Buddy Joe” van onze Golden Earring doen denken.  Het gaat hier om een Free/Bad Company achtig nummer.
Rockstar is een opwindend en stuwend nummer waarin het geluid van Thin Lizzy hand in hand gaat met Metallica-achtige breaks. Don’t Give It Away klinkt vervolgens funky en bluesy a la Bad Company, doorspekt met Wishbone Ash-achtig gitaarwerk. Als je je kan voorstellen hoe het klinkt als je een Whitesnake ballad mixt met “Dream On” van Aerosmith en “Nothing Else Matters” van Metallica, krijg je een goed beeld van de intieme ballad Why Did You Leave Me op dit album.
Train Of Pain sluit het album in stijl af met de onweerstaanbaar pompende Classic Rock van Up All Night.

Liefhebbers van het Classic Rock geluid kunnen dit album van het Deense Train Of Pain zonder enige aarzeling aanschaffen.

Tracklist:
01. Addiction
02. Run Boy
03. Some Days
04. Tears Of Rage
05. There Ain’t No Way
06. Welcome To The Real World
07. Rockstar
08. Don’t Give It Away
09. Why Did You Leave Me
10. Up All Night

Website: Train Of Pain