Dixie Rose – Life In A Small Town
Format: CD (EP) / Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 2019

Tekst: Peter Marinus

Dixie Rose is een Americana band uit het kleine dorpje Opitter, in Belgisch Limburg. De band draait om het duo Dag Luyten (gitaar) en Anniek Raedschelders (zang), aangevuld door Kevin Bloemen (gitaar), Toon Meuris (piano, accordeon), Michael Boonen (bas) en Nico Kamps (drums).

Dag en Anniek treden ook af en toe op als het duo Dag Anniek!

Dit is het debuut van de band en het is een debuut waar je erg blij van wordt. De band heeft namelijk een Americana geluid, dat vaak aan het geluid van the Judds doet denken.
Anniek heeft daarnaast een stemgeluid dat doet denken aan Dolly Parton in haar jonge jaren of Trudy van den Berg, oftewel Saskia van het duo Saskia & Serge. En dat laatste bedoel ik echt als een compliment! Haar stem is beurtelings sprankelend en krachtig.

Dat is gelijk al te horen in het heerlijk sprankelende Americananummer Don’t You Worry Babe. Een ontspannen deinend nummer met prima achtergrondzang door alle leden van de band en een nummer waarin het Judds geluid gelijk opduikt.
Daarna is Good Man’s Misses een intieme, enigszins bluesy, ballad met statige cello van gaste Vera Baliko en de zacht krassende viool van Emile Verstraeten. Een heerlijk weldadig wiegend nummer.
Lonely is een zeer breekbare pianoballad waar de eenzaamheid vanaf spat. Het nummer wordt uitgevoerd door Anniek, de weemoedige piano van Toon Meuris en de kermende viool van Emile Verstraeten. Vervolgens is Mr. Morgan een stuwende bluesy shuffle met een lui pompende piano en priemend gitaarwerk. Small Town zal waarschijnlijk over het dorpje Opitter gaan. Over de voordelen van een kleine gemoedelijke gemeente.
Wading In The Water is de broeierig zwierende afsluiter van de EP met prima akoestisch gitaarwerk van Dag en Kevin plus de sfeervolle accordeon van Toon.

Dixie Rose levert met deze EP een verfrissend Americana geluid af waar je alleen maar erg blij van kunt worden.

De band is op 17 maart te horen en te zien in Het Cultuurhuis in Heerlen.

Tracklist:
01. Don’t You Worry Babe
02. Good Man’s Misses
03. Lonely
04. Mr. Morgan
05. Small Town
06. Wading In The Water

Website: Dixie Rose