++++Timo Gross Down To The delta vinyl

Timo Gross - Down To The Delta - 13TH Anniversary Lim.Vinyl Edition
Format: 180g Vinyl Edition / Label: Grand Cru Records
Releasedatum: 15 november 2019

Tekst: André Wittebroek

Timo Gross is al jaren een van de vooraanstaande Duitse bluesmuzikanten en al diverse malen in Blues Magazine besproken door middel van cd-recensies, concertverslagen en interviews. Zijn album ‘Fallen From Grace’ won de Preis der Deutschen Schalplattenkritiek in 2012 als beste Duitse bluesalbum en verder werd hij nog vier keer genomineerd bij de German Blues Awards. Hij is ook producer, componist, studiomuzikant en heeft nu ook zijn eigen platenlabel opgericht Grand Cru Records.  

Zijn eerste cd ‘Down To The Delta’ , met allemaal zelf geschreven songs, uit 2005 is nooit besproken in Blues Magazine want Blues Magazine bestond nog niet. Deze cd wordt door velen gezien als misschien zijn belangrijkste, omdat het baanbrekend is geweest in de Duitse blueswereld. Het is een werkelijk prachtig en zeer gevarieerd album en klinkt nog net zo fris als dertien jaar geleden. De stijl is moderne blues met prima elektrisch, akoestisch en dobro gitaarspel met zijn karakteristieke ietwat rauwe stem. De muziek  varieert tussen up-tempo, slowblues, deltablues met New Orleans invloeden, swing en instrumentaal en dat alles met heerlijke blazers en koortjes.

Nu vinyl weer aan een opmars bezig is besloot Timo Gross zijn dertien jaar geleden opgenomen eerste cd ‘Down To The Delta’ als luxe ’13th Anniversary Edition’ in vinyl in gelimiteerde oplage uit te brengen. De muziek werd analoog geremastered in de Schiller Studios in Karlsruhe en de LP komt in 180 gram vinyl en stevig karton met foto’s van de toenmalige sessies  op de markt. Het ziet er zeer luxe en degelijk uit. Voor de liefhebber zeker een collectors item. In de hoes zit nog een verrassing: een downloadcode voor vijf bonustracks.

Deze uitgave is een prachtige aanvulling op de muziekcollectie van Timo Gross.

Tracks: Side One:
01:Down To The Delta
02: Diggin’ In The Dirt
03:I Need You Badly
04:Don’t Mess Around
05: Sugar Mama

Side Two:
01:My Baby’s Gone
02:Struttin’
03: Room To Breathe
04:Home
05: Trouble

Website: Timo Gross