++++GitGo-Blues-2019

GitGo Blues Festival in Deventer op 21 december

Na drie prachtige edities in 2016, 2017 en 2018 is op zaterdag 21 December 2019 het Burgerweeshuis in Deventer wederom gastheer van het vierde GitGo Blues Festival.
In samenwerking met De Blueskrant kan dit internationale bluesfestival gezien worden als het laatste bluesfestival van 2019. Het Burgercafé, de grote zaal en de sfeervolle binnentuin zijn vanaf 18.00 uur het toneel voor een krachtig, divers en sfeervol bluesfeest met vijf geweldige bands.
Geen voordehandliggende namen wellicht maar het GitGo Blues Festival draait om kwaliteit en diversiteit met internationale, nationale en regionale bands.
Het GitGo Blues Festival is het eerste kadootje dat u onder de kerstboom vandaan mag halen, Happy Holidays!

Line-Up:

Khalif Wailin’ Walter [USA]

Gitarist en songwriter Khalif Wailin’ Walter begon zijn carrière in de band van zijn oom en mentor Carl Weathersby. Hij trad toe als gitarist bij de legendarische bluesgitarist Lonnie Brooks en enkele jaren later als bandleider bij B.B. Kings dochter Shirley King. Hij voegt een grote dosis soul, pop, rock, gospel, country en funk aan zijn spel toe. Zijn grote voorbeelden Otis Rush, Freddie King en Albert Collins hoor je altijd terug in zijn spel, maar ook Santana, Prince en zelfs Bruno Mars hebben invloed op zijn manier van spelen. Khalif is een geliefd gitarist en persoonlijkheid en deelde het podium met Taj Mahal, Otis Rush, Jimmie Vaughan, Buddy Guy, Junior Wells, Bernard Allison, Tommy Castro, Louisiana Red en vele anderen.

++++Khalif Wailin’ Walter
Photo: Albrecht Schmidt

Tiny Legs Tim & Bigband [BE]
De Belgische Tiny Legs Tim is een virtuoze en getalenteerde [fingerpicking]gitarist met een herkenbare stem. Een uiterst begaafd songwriter met een sterk gevoel voor melodie gestoeld op zijn eclectische liefde voor blues en rootsmuziek. Terwijl hij trouw blijft aan zijn blueswortels en akoestische meesters als Son House, perfectioneert Tim zijn vaardigheden en verbreedt hij tegelijkertijd zijn muzikale reikwijdte. Met zijn Bigband met blazers en percussie komt hij laten zien dat blues intiem, emotioneel maar vooral een feest kan zijn.

Belle Starr & The Boot Jacks [BE]
Belle Starr & The Boot Jacks is het nieuwe project rond zangeres, comédienne en multitalent Ariane Van Hasselt. Begeleid door een trio van doorwinterde rasmuzikanten blaast ze sinds kort een frisse wind door het rootsmuziek landschap. Samen brengen ze een stomende mix van rock ‘n’ roll, country en rhythm & blues die je gegarandeerd uit je ‘boots’ blaast. Belle Starr & the Boot Jacks mag dan een nieuwe band zijn, maar wel eentje met een oude ziel. Deze energieke ‘nieuweling’ gaat verrassend en vurig uit de hoek komen.  

The Tambles [NL]
Gouda is meer dan kaas alleen. Luister maar naar het Goudse viertal The Tambles. Een bandnaam die verwijst naar het nummer ‘Ramble Tamble’ van Creedence Clearwater Revival, een grote invloed op de jongelingen net als The Rolling Stones. Dit jonge en gretige viertal grijpt je bij de strot en knijpt je tot de tranen je in de ogen staan, vooral van geluk. Sinds het midden van de jaren ’60 is er nauwelijks een band geweest, die die maximum rhythm & blues zo fris en fruitig rockt als dit kwartet! Je bent NOOIT te jong voor de blues!

AXIS: Of Love – Jimi Hendrix Tribute [NL]
Axis: of Love is ontstaan uit een gezamenlijke passie voor de muziek van Jimi Hendrix. Henk Wesselink, (gitaar) Noah Ralph, (drums) en Gerjan Nijman (bas) hebben elkaar ontmoet bij maandelijkse jamsessies in Zwolle. Met scheurend virtuoos gitaarspel, bombastische drums, en ronkende bas. Dit trio doet eer aan Hendrix terwijl ze bij hun eigen aarde blijven. Dit uit zich in een eerlijke uitvoering of oude hitjes, gemengd met opzwepende improvisatie stukken.

Tickets:
Voorverkoop € 26,- [incl. service fee]
Tickets bestellen: https://burgerweeshuis.stager.nl/web/tickets/291995 of via de ‘Nu Boeken’ button op facebookpagina https://www.facebook.com/GitGoBlues/

Deuren van het Het Burgerweeshuis – Bagijnenstraat 9 – Deventer gaan open om 18.00.