Recensie: Thunder – All The Right Noises (Deluxe Edition)

 

Thunder - All The Right Noises (Deluxe Edition)

Thunder – All The Right Noises (Deluxe Edition)
Format: CD – LP – Digital / Label: BMG
Release: 2021
Tekst: Joop van Rossem

Wat is het toch gaaf dat er nog steeds bands als Thunder opereren als tegenwicht voor de diarree die de vaderlandse radiostations dagelijks uitbraken.

Ruim drie decennia na het uitkomen van het imposante album ‘Backstreet Symphony’ is de groep rond zanger Danny Bowes en Luuk Morley (gitaar, componist, producer) nog onverminderd urgent als destijds. Ook genretechnisch offreert het vijftal nog altijd – en daar mogen we blij om zijn – lekkere melodieuze hardrock met een bluesy kartelrandje.

En zo kan Thunder middels hun dertiende studioalbum weer een aantal memorabele nummers toevoegen aan de inmiddels toch al glanzende ….. Robuuste rocksongs zoals het opzwepende, van een onweerstaanbaar refrein voorziene Last One Out Turn Off The Lights, Destruction, You’re Gonna Be My Girl, Force Of Nature, She’s A Millionairess (wat een heerlijk intro), Firebird, The Fires That Roar maar ook op het gebied van aansprekende ballads staat de groep haar mannetje met I’ll Be The One, St. George’s Day (met fraaie strijkers) , Hero en Pariah, liedjes die zomaar een plekje kunnen bemachtigen op een volgende best of-cd of op de setlist van een live concert.

Voor deze recensie kon ik gebruik maken van de deluxe editie die vier tracks meer kent dan de reguliere versie, waarop de liedjes 12 tot en met 15 ontbreken. De echte liefhebber weet wat hem/haar te doen staat!

Tracklist:
01. Last One Out Turn Off The Lights
02. Destruction
03. The Smoking Gun
04. Going To Sin City
05. Don’t Forget To Live Before You Die
06. I’ll Be The One
07. Young Man
08. You’re Gonna Be My Girl
09. St. George’s Day
10. Force Of nature
11. She’s A Millionairess
12. Firebird
13. Hero
14. The Fires That Roar
15. Pariah

Website: Thunder