Recensie : Håkon Høye & The Honeytones – Live At Kitchen Studio

 

Håkon Høye & The HoneyTones - Live at Kitchen Studio

Håkon Høye & The Honeytones – Live At Kitchen Studio
Format: CD / Label: Big H Records
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

Zanger-gitarist Håkon Høye komt uit Noorwegen en kan bekend zijn als lid van the Billy T. Band. Samen met zijn Honeytones (Per Tobor (bas), Robban Skoglund (drums) en Kasper Skullerud Vaerne (saxofoon) is hij inmiddels toe aan album nummer drie.

En dat is een album geworden dat gevuld is met broeierige, merendeels funky, blues. Blues waarin de swampblues en de New Orleans rhythm & blues duidelijk aanwezig zijn.

Geopend wordt met een cover van het Meters nummer Ease Back, dus de New Orleans connectie is hier gelijk al aanwezig in een versie, die bluesier klinkt dan het origineel maar waarin de lui funkgroove bewaard is. Håkon bijt flink van zich af via zijn priemende twangende gitaar.

De klassieker Come On Let The Good Times Roll ondergaat deszelfde lome funk behandeling met een zeer aangenaam eindresultaat.
Breaking Up Somebody’s Home is bekend van Ann Peebles en is door Håkon iets in tempo terug gebracht zodat je een broeierig swampy soulbluesnummer over houdt.

In de cover van Richard Berry’s Sweet Sugar You duikt het lome G. Love & the Special Sauce geluid op. Ook in de romige soulblues blijkt zich goed thuis te voelen. Luister maar naar de prima ballad Stay Awhile.

Er wordt ook recht toe recht aan gerockt en wel in Junkyard Of Dreams, een nummer dat in al zijn swingend eenvoud zeer pakkend is. In de cover van Tabby Thomas’ Hoodoo Party duikt het New Orleans geluid weer op.

Rich Woman is vooral bekend in de uitvoering van Alison Krauss & Robert Plant en klinkt bij Håkon lekker broeierig. De cover van Jimmy McCracklin’s Georgia Slop is de soepel rockend, gemoedelijke afsluiter van het album.

Dit album van Håkon Høye & the Honeytones is ten zeerste aan te raden aan fans van broeierige funky blues!

Tracklist:
01. Ease Back
02. Come On Let The Good Times Roll
03. One Floor Down
04. Breaking Up Somebody’s Home
05. Sweet Sugar You
06. Stay Awhile
07.Junkyard Of Dreams
08. Hoodoo Party
09. Rich Woman
10. Georgia Slop

Website: Facebook