Recensie: The Teen Queens – The Teen Queens

 

The Teen Queens – The Teen Queens
Format: Limited edition vinyl / Label: Koko-Mojo Records
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

The Teen Queens uit Los Angeles is één van de vele “one hit wonders” uit de muziekgeschiedenis. Het gaat hier om de zusjes Betty en Rose Collins, die respectievelijk 14 en 16 jaar oud waren toen zij in de 50’s een dikke hit scoorden met Eddie My Love in 1956.

Er volgden nog meer singles en zelfs een album (‘Eddie My Love’ in 1957) maar het succes van Eddie My Love werd nooit meer geëvenaard.

Broer Aaron Collins hielp zijn zusjes op hun platen. Hij zou later opduiken in groepen als the Cadets en the Jacks. Met de zusjes liep het niet zo goed af. Beiden gingen in de 80’s ten onder aan drugsgebruik.

Maar gelukkig hebben we de muziek nog! In dit geval via een EP op het Koko-Mojo label. Daarop is het luchtig swingende geluid van de zusjes te horen.

Let’s Kiss is een lui swingend rhythm & bluesnummer met lichte Let The Good Times Roll trekjes waarin de stemmen van Betty en Rose helder en soulvol klinken. Ook lekker is de priemende bluesgitaar in dit nummer.

Just Goofed was de B-kant van de grote hit Eddie My Love in 1956. Hier is Aaron Collins als mede zanger te horen in een soepel swingende shuffle.

Baby Mine is een hoekig bonkend rhythm & bluesnummer met een hard honkende saxofoon en de Lolita soulstemmen van de zusjes. Zig Zag is tenslotte een prima voorbeeld van de onschuldig swingende sound van the Teen Queens.

Ze mogen dan one hit wonders geweest zijn, op deze EP klinken the Teen Queens nog steeds als een lekker swingend rhythm & blues duo!

Tracklist:
A-side:
01. Let’s Kiss
02. Just Goofed

B-side:
01. Baby Mine
02. ZigZag