Recensie: Tomi Salesvuo East Funk Attack – Nothing’s Easy

 

Tomi Salesvuo East Funk Attack - Nothing’s Easy

Tomi Salesvuo East Funk Attack – Nothing’s Easy
Format: CD / Label: Eclipse Music – Xango Music
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

De band Tomi Salesvuo East Funk Attack uit het Finse Helsinki bestaat al zeven jaar en heeft zojuist haar derde album afgeleverd. Een album, dat voornamelijk gevuld is met funky klanken en dat aantoont dat we hier met een behoorlijk veelzijdige band te maken hebben.

De band is geformeerd rond drummer Tomi Salesvuo met zangeres Taru Ratilainen, saxofonist-fluitist Ukko Heinonen, toetsenist Ilmari Aitoaho, gitarist Matias Kiiveri en bassist Heikki Laine.

De funk is, zoals gezegd, de hoofdmoot op dit album en komt in vele vormen voorbij.

Zo is de opener van het album Do This een harde funkrocker in de beste Living Colour stijl. Dus met stevig schurende gitaarriffs, massief groovende drums en de bluesy zang van Taru Ratilainen.
Tomi Salesvuo’s funky drums openen Help Me, dat een iets luchtiger nummer is dat weer meer richting het werk van the Spin Doctors trekt.

De bas van Heikki Laine speelt de hoofdrol in de stomende funkrock van I Feel Surreal. Daarna is het tijd voor funky jazzdance in Nothing’s Enough. Een warm groovend, Incognito-achtig nummer. Die jazzdance klanken hoor je ook in Drummer’s Life.

Knock Me Down en Queen wijken af van het funkpad. De eerste song is een Roxette-achtige rocker terwijl het tweede nummer een atmosferische ballad is met hard huilend gitaarwerk van Matias Kiiveri. Wasted is dan weer een onstuimige funkrocker met een noise gitaar in het intro.

Album nummer drie van Tomi Salesvuo East Funk Attack toont aan dat het hoog tijd wordt dat deze band zijn weg vindt naar de fans van het betere funkwerk!

https://www.youtube.com/watch?v=LlwlnI_qHH0

Tracklist:
01. Do This
02. Help Me
03. I Feel Surreal
04. Nothing’s Enough
05. Why Don’t You Do It?
06. Wasted
07. Knock Me Down
08. Queen
09. Drummer’s Life

Website: Tomi Salesvuo East Funk Attack