Recensie: Thomas Frank Hopper – Bloodstone

 

Thomas Frank Hopper - Bloodstone

Thomas Frank Hopper – Bloodstone
Format: CD – vinyl LP / Label: Independent
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

Na op een zeer prettige manier getrakteerd te zijn door het debuutalbum van Jax Hollow (recensie) heb ik nu weer een debuutalbum te pakken waar ik heel vrolijk van wordt! En die is afkomstig van de Belgische zanger en lap steel gitarist Thomas Frank Hopper.

Hij bracht al eerder twee EP’s uit (‘No Man’s Land’ in 2015 en ‘Till The Day I Die’ in 2018) en komt nu met zijn debuut op de proppen.

Het geluid op dit album is als zeer broeierig en rauw te omschrijven met een flinke hoeveelheid Led Zeppelin invloeden. Dat laatste komt ook vooral door de Robert Plant-achtige zang van Thomas Frank.

Opener Bloodstone gaat van start met de blubberende bas van Jacob Miller. Het gaat hier om een funky nummer met een swamp-achtig geluid. Thomas Frank en gitarist Diego Higueras zijn hier hard en furieus bezig.

Come Closer klinkt stuwend en pompend met hoekig snijdende gitaarriffs en een genadeloos doorstampende ritmesectie (met drummer Nicolas Scalliet).

Gitarist Frédéric Lani van Fred & the Healers is te gast op Bad Business waar een log funky Zeppelin geluid in terug te horen is. Dirtylicious is een broeierige shuffle waarin Thomas Frank, luisterend naar zijn teksten, zo geil als boter blijkt te zijn.

Op twee nummers duikt een mystiek geluid op. Tomb Of The Giants is akoestisch en folky zoals de vroege Led Zeppelin en in het donkere schurende Tatanka duikt Ohm gezang op (of zijn het Indiaanse chants?).

Mad Vagabond is vervolgens een heerlijk groovend funky bluesrocknummer dat gevolgd wordt door de dwingende rocker Savages dat een “Dazed And Confused” wending krijgt.

Thomas Frank Hopper sluit dit zeer overtuigende debuutalbum op een intieme wijze af met de dromerige ballad Mississippi.

Een absolute aanrader!

Tracklist:
01. Bloodstone
02. Come Closer
03. Dirtylicious
04. Sweet Black Magic Sugar Babe
05. Into The Water
06. Tomb Of The Giant
07. Tatanka
08. Bad Business
09. Crazy Mojo
10. Mad Vagabond
11. Savages
12. Mississippi

Website: Thomas Frank Hopper

Hits: 12