Recensie: The Tea Party – Blood Moon Rising

 

The Tea Party - Blood Moon Rising

The Tea Party – Blood Moon Rising (Bonus Track Edition)
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: InsideOut Music
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

We hebben het Canadese trio The Tea Party zo’n zeven jaar moeten missen maar ze zijn weer terug! En wat klinken ze op hun nieuwe album weer lekker ouderwets vertrouwd!

Dat houdt dus in dat Jeff Martin (zang, gitaar), Stuart Chatwood (bas, keyboards) en Jeff Burrows (drums, percussie) nog steeds stevige bluesrock vermengen met de nodige psychedelische rock invloeden en invloeden vanuit het Midden-Oosten.

Het is ook niet voor niets dat hun muziek “Moroccan Roll” wordt genoemd!

In de opener van dit album, Black River, gaat het trio er gelijk stevig tegenaan met zwaar schurende gitaarriffs a la Led Zeppelin en met de donkere stem van Jeff Martin.

Vervolgens  is Way Way Down een krachtig groovend nummer met een pompende bluesy harmonica en snijdende slidegitaar en dat vermengd met Arabische invloeden via de keyboards van Stuart Chatwood.

Sunshower is één van de psychedelische nummers van het album. Een intiem, dromerig nummer met lichte the Cult trekjes. Ook Our Love is een intiem psychedelisch nummer maar dan voorzien van rauw schurend gitaarwerk.

Hole In My Heart is een prima voorbeeld van de harde bijtende kant van de band vol gemeen priemend gitaarwerk en de psychedelische zang van Jeff. Warm uitwaaierende psychedelica wordt in Shelter afgewisseld met log schurende gitaarriffs.

De cover van Led Zeppelin’s Out On The Tile komt, mede door de hard huilende slidegitaar, ontzettend overtuigend over. Ook Isolation is een cover en wel van Joy Division. Het zal je niet verbazen dat we hier met een beklemmende cover te maken hebben.

Everyday Is Like Sunday is een verrassende cover van het Morrissey nummer en klinkt luchtig deinend.

The Tea Party klinkt in het dromerige The Beautiful als een krachtige versie van The Church terwijl in Blood Moon Rising (Wattsy’s Song) het geluid van ‘Wild Horses’ van the Stones met de psychedelica van Pink Floyd lijkt te mengen.

Ik ben blij dat The Tea Party weer terug is met hun stevige psychedelische en bluesy rock!

Tracks:
01. Black River
02. Way Way Down
03. Sunshower
04. So Careless
05. Our Love
06. Hole In My Heart
07. Shelter
08. Summertime
09. Out On The Tiles
10. The Beautiful
11. Blood Moon Rising (Wattsy’s Song)
12. Isolation
13. Everyday Is Like Sunday
14. Way Way Down (Bonus Live Version)

Website: https://teaparty.com/home