Recensie: Darling West – Live 2020

 

Darling West - Live 2020

Darling West – Live 2020
Format: CD – LP – Digital / Label: Jansen Records
Release date: 2021

Tekst: Peter Marinus

Als je, net zoals ik, ook zo onder de indruk bent van het nieuwe Robert Plant & Alison Krauss album en je bent op weg naar de platenzaak om het album aan te schaffen, dan raad ik je aan om dan ook gelijk het nieuwe live album van Darling West mee te nemen.

Dit album is namelijk net zo indrukwekkend door de zeer intieme en melancholieke Americana klanken die op dat album staan.

Darling West is een Noors duo, dat bestaat uit Mari en Tori Egil Kreken. Toen in 2020 de theaters weer voorzichtig opengingen greep het duo haar kans en werden er weer wat concerten gegeven.

De opnames op het nieuwe album werden gemaakt in het Noorse Stavanger.

De Americana van Darling West wordt af en toe vermengd met Fleetwood Mac-achtige invloeden, met name in de koortjes. Maar de hoofdmoot wordt toch gevormd door de galmende hemelse Americana van het duo.

Zo is de opener River een zeer sfeervol en broeierig nummer met bedwelmend mooie zang en een galmend gitaargeluid. In Better Than Gold hoor je een sprankelende en zonnige versie van de Americana.

De Fleetwood Mac invloeden in de koortjes zijn goed te horen in het intiem tokkelende The Sweetest Tune. Someone Like You is met zijn tokkelende banjo een zeer intiem Americana nummer.

In After My Time gaat Darling Wesdt voorzichtig de bluesy kant op, compleet met een schurende Dylan harmonica en hemelse zang.

Het zijn nummers als Rolling On en Vinyl And A Heartache die dezelfde klasse hebben als de nummers van Robert Plant & Alison Krauss. De stemmen van Mari en Tori vullen elkaar hier prima aan.

De afsluiter van het album is het stuwend pompende, maar tegelijkertijd ook intieme, Can’t Help It.

Het nieuwe live album van Darling West is van grote Americana klasse!

Tracks:
01. River
02. Better Than Gold
03. The Sweetest Tune
04. Someone Like You
05. After My Time
06. Dover
07. Loneliness
08. Rolling On
09. Vinyl And A Heartache
10. Can’t Help It

Website: https://darlingwest.no/