The Saddle Sores – You Again
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Een band met een heerlijke idiote naam als the Saddle Sores heeft gelijk mijn aandacht te pakken! En na beluistering van hun debuutalbum word ik absoluut niet teleurgesteld!

Deze band uit Austin, Texas, heeft namelijk een dermate gevarieerd geluid, dat je van het begin van album tot het eind van het album geboeid blijft luistern.

De band bestaat uit Jeremy Slemenda (zang, gitaar), Dave Wesselowski (bas), Chris Walther (drums), Heather Rae Johnson (fiddle), Nathan Flemings (pedal steelgitaar), Masimo “Jerry Boogie” Geroso (piano) en Steven Vague (saxofoon).

Zoals gezegd zit de kracht van de band hem in de variatie. Er wordt op momenten lekker luchtige gerockt. Zoals in het rockende countrynummer You Again, dat een mix lijkt van het geluid van BR5-49 en the Blasters met pompende gitaarriffs, een warm huilende pedal steel en een vrolijke fiddle.
Leave This All Behind is een broeierige rocker die in de buurt komt van het geluid van Creedence Clearwater Revival en the Blasters. Een rocker zonder overbodige poespas maar wél met een hemels huilende pedal steel, die ook nog eens blijkt te kunnen rocken in duel met de gitaar van Jeremy Slemeda. Dit nummer had zo op het repertoire van Staus Quo gekund!
Ook voor countryswing is er flink ruimte op dit album. Neem nu de deinende swinger Tell Me One More Time, dat lekker loom uitgevoerd wordt of de lui zwierende swinger I Lose Again dat een behoorlijk Asleep At The Wheel gehalte heeft.
Ook de blues komt een aantal keren aan bod. You Say That is een bluesy shuffle, die lui voortpompt en waarin voor het eerst (en voor het laatst overigens) de knorrende saxofoon van Steven Vague opduikt. Just Walk is een funky mix van country en rhythm & blues, die verrassend genoeg, aan “Youngblood” van the Coasters doet denken.
Hole In My Head is een spetterend honky tonknummer met een flink hoog rockabilly gehalte en de afsluiter, It’s Gonna Be Alright, is een stuwend pompende countryboogie met een belangrijke rol voor de rockende piano.

The Saddle Sores maken met hun debuutalbum een meer dan voortreffelijke en bovenal zeer aanstekelijke indruk. Ik sluit daarom af met een welgemeende “Hee Haw!!!!”.

Tracklist:
01. You Again
02. Tell Me One More Time
03. Hole In My Head
04. You Say That
05. Leave This All Behind
06. I Lose Again
07. Just Walk
08. It’s Gonna Be Alright

Website: The Saddle Sores