The Road Dogs – Circle Of Blues
Format: CD – Digital / Label: Flower Records
Release: 2019

Tekst: Peter Marinus

Bluesrock uit Wit-Rusland kom je niet elke dag tegen en daarom is het goed dat er zich, met dit nieuwe album van the Road Dogs, een uitstekend album in dat genre aandient!

Deze band uit Minsk bewijst dat het met de bluesrock in Wit-Rusland wel snor zit.

De band werd in 2007 opgericht en bestaat uit Vadim Halliulin (gitaar), Sergey Sklyarov (zang, gitaar), Maxim Marchenko (drums), Eugene Stepanov (bas) en Michal Kielak (harmonica).
De band debuteerde live op het derde “Minsk Blues Festival” in 2008 en bracht in 2013 het debuutalbum ‘No. 1’ uit. Met name in Oost-Europa is deze band behoorlijk populair. En ik snap wel waarom want de band klinkt op de meeste nummers van dit album namelijk behoorlijk rauw, hard en opwindend.

Neem nou het openingsnummer Slave, dat opent met Indianen gezang. Dit is een broeierig groovend bluesrock nummer, dat hoorbaar beinvloed is door een bluesrock grootheid als bijvoorbeeld Pat Travers. Een hard, rauw nummer met een splijtende gitaarsolo van Vadim Halliulin. Het titelnummer, Circle Of Blues, klinkt ook lekker rauw en vooral funky met de pompende en scheurende harmonica van Michal Kielak.
Zakrzewo is een lui pompende bluesrocker in de Poolse taal. Meebrullen wordt hier dus wat lastiger! Ook in deze gemeen beukende bluesrocker is de smerig huilende harmonica te horen. Lila is de slowblues van dit album. Een lieflijk deinend nummer met zacht jazzy gitaarspel.
Daarna volgt de stuwende fuky bluesrock van Mr. Slow Hand waarin Vadim menig vlammend gitaarduel uitvecht met gastgitarist Michael D. Ward.
Morning Boogie komt, zoals het hoort in de vroege morgen, langzaam op gang en is uiteindelijk een spetterende boogie met vlammend Wilko Johnson-achtig gitaarwerk. Er wordt volop door gerockt in de staccato rocker Rodeo. Een nummer in de beste Foghat traditie. No nonsense en vol gas!
George Stankevich is te gast op de akoestische gitaar in de intieme melodieuze rockballad Waiting For The Wind, een Snowy White achtig nummer, dat halverwege overgaat in een fel funky nummer. Vervolgens is Ms. Aerospace een ongecompliceerd pompende bluesrock shuffle met prima hard bijtend gitaarspel.
De afsluiter, Brother Rain, is een romige funky blues met de jazzy elektrische piano van gast Sergey Streltsov en lekker warm jazzy gitaarwerk van Vadim.

Het wordt tijd dat the Road Dogs eens uitgenodigd worden om in ons land op te treden want dit is een prima bluesrock band uit Wit-Rusland!!

Tracklist:
01. Slave
02. Circle Of Blues
03. Zakrzewo
04. Lila
05. Mr. Slow Hand
06. Morning Boogie
07. Rodeo
08. Waiting For The Wind
09. Ms. Aerospace
10. Brother Rain

Website: The Road Dogs