Recensie: The Morr – Now’s As Good A Time As Any

 

The Morr - Now’s As Good A Time As Any

The Morr – Now’s As Good A Time As Any
Format: CD / Label: The Morr Music Records
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Zanger Jan Hoving werd door zijn activiteiten als zanger van Adje VandenBerg’s Moon Kings een bekende naam in de Nederlandse rockscene. In die band viel zijn bluesy, David Coverdale-achtige zang al positief op.

Nadat de stekker uit the Moon Kings werd getrokken is Jan direct verder gegaan met de band The Morr (The Ministry Of Rock ‘n’ Roll), die verder bestaat uit Carlo Gentenaar (gitaar), Mart Nijen Es (drums), Sem Kristoffel (bas) en Menno Nijen Es (keyboards).

En ook het geluid van The Morr is overduidelijk geworteld in de Classic Rock geluiden uit de jaren ‘70/80’s waarbij een band als Whitesnake zeer zeker niet onvermeld mag blijven.

Hun debuutalbum werd geproduceerd door de Belgische producer Werner Pensaert, o.a. bekend door zijn werk met Ellen ten Damme.

Het album wordt zeer prettig geopend met Marbles, een nummer waarbij ik aan de Deep Purple versie van ‘Hush’ moest denken. Een prima groover met bijtend bluesy gitaarwerk en krachtige bluesy zang van Jan.

I Ain’t Feelin’ It gaat meer de luchtige rock kant op met her en der wat Whitesnake invloeden en sprankelend gitaarspel. Uiteraard mag een ballad niet ontbreken op een Classic Rock album. Heartstrings is een akoestische ballad met lichte An Englishman In New York  (Sting) invloeden, zeer indringend gezongen door Jan.

Het aangenaam groovende Jane klinkt weldadig warm en melodieus. Daarna schuift het geluid, in Maybe In The Morning, voorzichtig op richting het wat rauwere geluid van the Black Crowes, of zoals je wilt the Rolling Stones, met een lui groovend nummer als resultaat.

Nickels And Dimes is een rauw en broeirig nummer met grooves, die wat invloeden uit Come Together van The Beatles verraden. Scars is nog een prima voorbeeld van een ClassIc Rock ballad. Er wordt stevig gerockt in Turn Every Stone met de krachtig riffende gitaar van Carlo Gentenaar.

De afsluiter, It’s All Over, is een pompend rocknummer met een powerpop-achtige energie.

The Morr is een prima voortzetting van het geluid van Adje VandenBerg’s Moon Kings!

Tracklist:
01. Marbles
02. I Ain’t Feelin’ It
03. Heartstrings
04. Jane
05. Maybe In The Morning
06. Scars
07. Nickels And Dimes
08. Turn Every Stone
09. Kick Like A Mule
10. Hanging On To You
11. I Know Better
12. It’s All Over

Website: https://www.facebook.com/themorrofficial/