Recensie: The Franklin Electric – This Time I See It

 

The Franklin Electric - This Time I See It

The Franklin Electric – This Time I See It
Format: CD / Label: Nettwerk Records
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

The Franklin Electric is een Canadese band uit Montreal, onder aanvoering van zanger-gitarist Jon Matte en die verder bestaat uit Liam Killen (drums, zang), Martin Desroby(bas) en Alexis Messier (gitaar).

Hun nieuwste, vierde, album, staat, zoals we van deze band gewend zijn vol met zeer intieme en breekbare songs. Songs met een dromerig geluid.

Het album werd geproduceerd door John Rahm (o.a. Frazey Ford) en Miro Mackie (o.a. Cold War Kids). Deze producers hebben voor een geluid gezorgd dat zeer weldadig klinkt.

Het album opent met de zeer serene, breekbare, ballad After All. Een nummer vol zelfreflectie, getuige een tekst als “I’ve come to see the weakness of my heart” verpakt in een hemels zwevend geluid.

Het dromerige geluid blijft aanhouden in het ingetogen Ten Steps Back, een nummer met een voorzichtig stuwend geluid. Het sprankelende en zacht galmende gitaarspel van Alexis Messier zorgt in Why You Gotta Be voor eem dromerig zacht geluid.

De zon breekt lichtjes door in de hemels tintelende folkpop van Greatest Love Of All. Een intiem folky geluid is te horen in de zacht tokkelende ballad You And I.

Het droompop geluid blijft doorzweven in de resterende vier nummers met het zeer breekbare Always Alone als hoogtepunt.

Als je niet vies bent van een flinke portie melancholie en intimiteit (qua muziek) heb je aan dit hemels zwevende album van the Franklin Electric een pracht van een album.

01. After All
02. Ten Steps Back
03. Why You Gotta Be
04. This Time I See It
05. Greatest Love Of All
06. You And I
07. Understand It
08. Always Alone
09. Everything That I Had Ever Known
10. Call It What You Want

Website: https://www.thefranklinelectric.com/