Recensie: The Hiding Magpies – Searching For Gold

 

The Hiding Magpies – Searching For Gold

The Hiding Magpies – Searching For Gold
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2021

Tekst: Jan Wolf

Hun tweede album

Een tweede album is traditioneel lastiger dan de eerste, uitzonderingen daargelaten, als je dat album dan ook nog via een crowdfunding van de grond moet zien te krijgen wordt de opdracht er niet eenvoudiger op. Dat The Hiding Magpies hier in geslaagd zijn is een prestatie op zich.

Op het tweede album ‘Searching For Gold’ horen we Jake Dixon en companen op zoek gaan naar een modern Americana geluid….uit Engeland wel te verstaan. Dat hoeft natuurlijk geen belemmering te zijn maar het maakt wel benieuwd naar hoe ze het er vanaf brengen.

Ze weten in ieder geval wat er gevraagd wordt van een hedendaags Americana album, tekstueel, muzikaal,qua productie ….het is allemaal prima verzorgd maar wordt ook nergens echt spannend.

Hulde verdienen ze echter vooral voor het feit dat ze hun Engelse afkomst niet onder stoelen of banken steken of verbloemen, hetgeen onder de de verstokte Americana fans wellicht toch voor gefronste wenkbrauwen zal zorgen.

Het album verhaalt voornamelijk over emoties en persoonlijke ervaringen uit hun leven en wordt gegoten in een Americana, R’n’B, Folk & Country.

https://youtu.be/z2rYO9uDiGg

Tracks:
01. Forgotten Town
02. Make It Alright
03. Somewhere Down the Road
04. The Devil in My Soul
05. I Don’t Have to Think Twice
06. By Your Side
07. It’s All a Lie
08. In the Dirt
09. To Understand Me
10. The Hiding Magpie

Website: https://hidingmagpies.co.uk/