The Hawkmen – Hotrod ‘n’ Soul
Format: vinyl 7” single / Label: Greystone Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Na een album in 2019 en een aantal singles komt de Britse band the Hawkmen nu met een splinternieuwe single. Ze noemen hun stijl zelf “hotrod ‘n’ soul” en daar kan ik mij, na beluistering van de single, wel iets bij voorstellen.

Scott Milsom (bas, o.a. ex-Coffin Nails en Skinny Lister), Tim Hillsdon (drums), Ben Hayes (gitaar), Buster Shuffle (keyboards) en zangeres Scarlett Fagan mengen met het grootste gemak rockabilly/rock & roll, surf en soul met een zeer aanstekelijk resultaat.

Bonnie & Clyde is de vocale track van de single. Een lui rockabilly popnummer met een lekker twangende gitaar en de quasinonchalante maar oh zo soulvolle zang van Scarlett.

Het instrumentale Hawkmen Stomp begint stuwend pompend a la “Keep On Running” van the Spencer Davis Group. Daarna voegen Mar-Keys achtige blazers zich bij de band en knalt Ben Hayes er een Steve Cropper-achtige bijtende gitaarsolo uit. Een heerlijke soulswinger!

De cover van the Champs hit Tequila heeft een rockabilly-lounge geluid. Zeer ontspannen deinend met zowel tintelend als messcherp gitaarspel.

The Hawkmen is een heerlijke band die op onweerstaanbare wijze soul en rock & roll met elkaar weet te vermengen!

Tracklist:
01. Bonnie & Clyde
02. Hawkmen Stomp
03. Tequila

Website: The Hawkmen