Recensie: The Hardlickers – Hard Liquor & Rock ‘n’ Roll

 

The Hardlickers - Hard Liquor & Rock ‘n’ Roll

The Hardlickers – Hard Liquor & Rock ‘n’ Roll
Format: Digital EP / Label: Independent
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Hard, wild en rauw!

Het Finse kwartet, The Hardlickers, uit Hyvinkää, begrijpt helemaal hoe garagepunk moet klinken! Hard, wild en rauw! Dit is de tweede EP van deze band, wiens leden tot op heden onbekend zijn. Maakt niet uit want je wordt evengoed omver geblazen door de energie van deze EP.

Zo is I Love Livin’ In The Waterworld een ziedend riffend garagepunk nummer met de nadruk op “punk”. Dit nummer doet denken aan de smerige punkklanken van the Saints. Opwindend en smerig zoals garagepunk hoort te zijn!

Sombrero Girl bevat vervolgens wat lichte Clash invloeden, is meebrulbaar en heeft een Real Kids-achtige energie in zich. Het geluid van the Real Kids is ook duidelijk hoorbaar in de aanstekelijke powerpop-punk van Let Me Go.

De breekbare punkenergie van Johnny Thunders is daarna hoorbaar in de staccato garagepunk van Livin’ In Sin.

Hard Liquor & Rock ‘n’ Roll zijn voor sommigen onder ons zeer belangrijke dingen in het leven. Zo ook bij the Hardlickers want zij verpakken het in smerige killer riffs, in het straatje Heartbreakers, Saint, Real Kids en laten daar ook nog een bluesharp doorheen brullen. Een prima wild nummer!

The Hardlickers houden met deze EP het garagepunk geluid op een prima wijze in leven!

Tracklist:
01. I Love Livin’ In The Waterworld
02. Sombrero Girl
03. Let Me Go
04. Livin’ In Sin
05. Hard Liquor & Rock ‘n Roll

Website: https://facebook.com/HardlickersHardlycare