++++The Hackens Boys - King Of Wild

The Hackens Boys – King Of Wild
Format: CD – Digital / Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 9 augustus 2019

Tekst: Peter Marinus

In het behoorlijk grote Americana aanbod steekt het nieuwe album van The Hackens Boys er positief bovenuit. The Hackens Boys is een zes-mans band uit de Shenandoah Valley in Virginia met een zeer energiek geluid. En dat is niet zo verwonderlijk aangezien er maar liefst vier gitaristen in de band zitten, namelijk Spencer Wenger (zang, gitaar), Casey Armstrong (gitaar), Brandon Williams (gitaar) en Daniel Barnett (dobro, gitaar) plus Jake Stover (bas) en Tyler Thomas (drums). De band is vernoemd naar de “Hackens”, een gewijd landschap in de bergen van de Highland Country in Virginia, een plek waar de band de nodige inspiratie voor dit album heeft opgedaan.
Naast het energieke geluid vallen de prima meerstemmige zang en de uiterst geslaagde mix van traditionele country, moderne country en rock op.

Het openingsnummer Hellraisin’ Kind is een goed voorbeeld van het geluid van the Hackens Boys. Americana met een hoog rockgehalte en stuwende rauwe gitaarriffs. Nergens op dit album klinkt de band te gepolijst, een euvel dat vaak optreedt in de zogenaamde “modern country”. Ook White Trash Princess klinkt krachtig en funky in een stijl die enigszins aan die van John Mellencamp doet denken.
In het mid-tempo, melancholische, This Old Town, valt het, bij vlagen, krachtige rockgeluid op naast de prima meerstemmige zang. I Need A Beer is vervolgens een lui rockende dronkemanslied met een snijdende, bluesy dobro en hoekige rockriffs. Na een meerstemmig intro opent het sprankelende en stuwende Royals, dat gevolgd wordt door het lome Unwind met een Tom Petty-achtig geluid, compleet met Byrds-achtig gitaarwerk.
Bottom Of The Bottle is een pittig rockend nummer met een hoog bluesgehalte door de gemeen snijdende slidegitaar. Het geluid van Classic Rocker Joe Walsh duikt op in het bluesy groovende Good Man Down. Pictures is een mid-tempo nummer dat door het krachtige gitaargeluid lekker energiek klinkt. Warsaw is een nummer dat het dichtst bij het traditionele countrygeluid zit met een pedal steel-achtige slidegitaar en een deinend ritme. Daarna is het weer de beurt aan de stuwende Americana rock van Yesterdays met brandend gitaarwerk en een fris sprankelend geluid. Saturday Night is een prima voorbeeld van een pompende bluesy rocker met fraai huilend slidegitaarspel. Ook in Money Burn klinkt de band behoorlijk energiek en stuwend.
De afsluiter, The Deep End, is een stemmig nummer dat tegelijkertijd toch ook energiek klinkt en waarin de huilende slide weer een voorname rol speelt.

The Hackens Boys bewijzen met dit album dat “modern country” ook energiek kan rocken. Een prima album!

Tracklist:
01. Hellraisin’ Kind
02. White Trash Princess
03. This Old Town
04. I Need A Beer
05. Royals
06. Unwind
07. Bottom Of The Bottle
08. Burned In My Mind
09. Good Man Down
10. Pictures
11. Warsaw
12. Yesterdays
13. Saturday Night
14. Money Burn
15. The Deep End

Website: The Hackens Boys