The Gay Intruders – In The Race
Format: vinyl 7” single / Label: Munster Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Het Munster label heeft de stoffige oude garagepunk doos weer eens opengetrokken en komt met de tienerband the Gay Intruders op de proppen. Een band uit de omgeving van New York met als bekendste lid Marc Johnson. Hij zou op 19-jarige leeftijd op het Vanguard label debuteren met zijn soloalbum ‘Years’ (1972), een psychedelisch folk album, dat nu zeer gezocht is door de platenverzamelaars.

Van psychedelische folk is op de single van de Gay Intruders geen spoor te bekennen. Nee, deze single uit 1966 staat vool met lekker primitieve, supersmerige garagepunk.

In The Race is een hoekig rauw nummer waarin de Bo Diddley beat voorzien is van een Outsiders-achtige “viezigheid” met Marc Johnson als snerende zanger en een fel priemende gitaar. Dit is echt weer zo’n tot nu toe onontdekte garagepunk juweel.

De B-kant is zo mogelijk nog lekkerder. It’s Not Today pompt er op een Pretty Things-achtige wijze lekker smerig en primitief op los.

Deze heerlijke single van the Gay Intruders bewijst dat de bodem van de garagepunk archieven nog steeds niet bereikt is.

Tracklist:
01. In The Race
02. It’s Not Today

Website: Munster Records