DoublePlusGood – Northern Lights
Format: digital track / Label: Independent
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Tijdens het beluisteren van de track Northern Lights zat ik mij maar af te vragen waar dit nummer mij toch aan deed denken. In elk geval niet aan de dreampop met een romantisch 60’s geluid waar DoublePlusGood het over heeft.

Dit is een band rond zanger Erik Carlson uit Portland, Oregon, die verder bestaat uit Shawn Michael Thornhill (gitaar), Cole Johnston (drums) en Jacob Marsh (bas).

Uiteindelijk was ik er uit! Het geluid van dit nummer doet mij denken aan bands als A-ha en Spandau Ballet! In elk geval wat de zang betreft want Erik Carlson zet het flink op een crooner, vol pathos in een nummer, dat muzikaal vrij bombastisch klinkt met een harde New Order/Joy Division-achtige bas en priemende synthesizer.

Muzikaal kom ik dan ook uit op een mix van het genoemde A-ha geluid met invloeden uit de zogenaamde New Romantic periode van het begin jaren ’80.

En ik moet eerlijk zeggen, dat ik het best wel prettig vond om dit opgeklopte, bombastische geluid weer eens terug te horen.

Tegelijkertijd maakt het maakt ook wel nieuwsgierig of ik dit geluid ook een heel album lang prettig ga vinden.

Er is maar één manier om daar achter te komen…..dus kom maar op met dat album!

Tracklist:
01. Northern Lights

Website: DoublePlusGood