The Fullertones – Stay Electric
Format: CD – LP/ Label: Il Popolo Del Blues Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

‘Stay Electric’ is het eerste studioalbum van de Toscaanse band the Fullertones uit Italië en dit album mag als een regelrechte aanrader voor alle bluesrockers aangemerkt worden.

De band werd opgericht nadat de de bandleden een optreden van Doyle Bramhall meemaakten op het Torrita Blues Festival.

Een jaar later stond de band zelf op dat festival als support van the Animals!

Na een livealbum (Live At The Tribe’) uit 2017 komen Francesco Bellia (zang, gitaar), Lou Leonardi (gitaar), Lorenzo Alderighi (bas) en Matteo D’Alessandro (drums) op de proppen met een behoorlijk hard bluesrock album waarin je invloeden uit de jaren ‘70 (o.a. Free) maar ook van the Black Crowes tegenkomt.

Ze beginnen met de lome bluesrock van Fairyland, dat gevuld is met broeierige funky gitaarriffs en een snijdende gitaarsolo. Het “yeah yeah yeah” refrein werkt daarnaast ook nog eens zeer aanstekelijk.
In Wise Up gaat de band op de funky Black Crowes toer met een onweerstaanbare rauwe groove. Het blijft funky in het hoekig pompende Deal With The Devil met stiekem verwerkte Jimi Hendrix riffs.
Way Down is het rustpunt van het album. Een zwevende ballad met een dromerig psychedelisch geluid. Maar daarna pompt de band weer energiek verder in get stevig stuwende Sheep Dogs. In Can You Hear Me zet de band er nog een tandje bij met een zeer vurig Z.Z.Top-achtig nummer als resultaat. Stay Electric is een hard voortstampend nummer met schurend hard gitaarwerk. Two Steps is al even broeierig met een snijdend hard funky geluid.
De band sluit zeer funky af met I Believe, een losjes groovend bluesrock nummer.

The Fullertones laten met dit zeer overtuigende studioalbum weten dat ze een band is, waar de bluesrockers terdege rekening mee moeten houden!

Tracklist:
01. Fairyland
02. Wise Up
03. Deal With The Devil
04. Way Down
05. Sheep Dogs
06. Can You hear Me
07. Stay Electric
08. Two Steps
09. I Believe

Website: The Fullertones