Recensie: The Druids Of Stonehenge – American Ghosts

 

The Druids Of Stonehenge - American Ghosts

The Druids Of Stonehenge – American Ghosts
Format: CD / Label: Independent
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

The Druids Of Stonehenge is een band uit New York, die eind jaren ‘60 werd opgericht.

In 1968 verscheen hun enige album ‘Creation’ op het UNI label. Een album, dat tegenwoordig bij de platenverzamelaars honderden euro’s kost.

De band verscheen weer in de publiciteit in 2017 toen hun album ‘Resurrection’ verscheen en nu is er album nummer drie.

De band bestaat uit David Budge (zang), Carl Hauser (gitaar) en Billy Cross (gitaar), op het album aangevuld door gastmuzikanten Henrik Askou (drums), Milt Reder (gitaar), Dean Casses (bas), Seth Pappas (drums), Thorbjørn Appehl (bas), Tom Workman (bas) en Dan Hemmer (keyboards).

Nog steeds klinken the Druids Of Stonehenge gevaarlijk rauw in nummers waarin,mede door de snijdende slidegitaar, vaak een bluesy geluid opduikt.

De stem van zanger David Buge is als zeer doorleefd en rauw te omschrijven. Denk daarbij aan een mix van Captain Beefheart en Warren Zevon. Zijn doorleefde praatzang is te horen in het broeierige schuifelende, en bluesy, The Prettiest Train.

Daarna volgt de donker snijdende boogie Run For Cover met gemene gluiperige zang en een rauwe slidegitaar. In het rauwe My Rider Is Gone duiken Rolling Stones invloeden op.

What A Woman Will Do klinkt lui en rauw als het meer toegankelijke werk van Captain Beefheart of de band Mallard. Folky invloeden zijn te horen in The Deal met een fraaie huilende slidegitaar en in Seven Percent Solution klinkt de band soulvol.

Dance With The Devil klinkt zeer gemeen en broeierig en You Got To Pay doet denken aan een rauwe variant op de muziek van Warren Zevon.

Gezien het gebodene op dit nieuwe album is het goed dat the Druids Of Stonehenge weer helemaal terug zijn! Een indrukwekkend rauw album!

Tracklist:
01. The Prettiest Train
02. Run For Cover
03. My Rider Is Gone
04. What A Woman Will Do
05. The Deal
06. Seven Percent Solution
07. Dance With The Devil
08. Rock Candy
09. You Got To Pay
10. Slip Back Away

Website: The Druids Of Stonehenge