Recensie: Sunday Wilde – Peace In Trouble

 

Sunday Wilde - Peace In Trouble

Sunday Wilde – Peace In Trouble
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Wanneer een album in een woonkamer opgenomen is en er geen gitaar en drums aanwezig zijn kan je er eigenlijk automatisch van uit gaan dat je met een behoorlijk intiem album te maken hebt. En dat is op het nieuwe album van de Canadese zangeres en pianiste Sunday Wilde zeer zeker het geval!

Ze wordt slechts bijgestaan door de mondharmonica van Harpdog Brown, de contrabas van Mike Carson, de klarinet van Mac Givens en de trombone van Lex Riley.

Sunday werd beïnvloed door artiesten als Janis Joplin, Bessie Smith, Sister Rosetta Tharpe, Tom Waits en Big Bill Broonzy.

Die invloeden zijn allemaal terug te horen in de bluesnummers op dit album.

Soms weemoedig klinkende blues zoals de diepe schrijnende pianoblues Trouble met de indringende snerpende zang van Sunday en de kreunende harmonica van Harpdog Brown of Peace For Everyone met zijn positieve boodschap.

Het stemgeluid van Sunday klinkt enorm rauw en gekweld en heeft op momenten flink wat raakvlakken met het stemgeluid van Janis Joplin. Dat is bijvoorbeeld te horen in het jazzy I Never Get To Win met de warme klarinet van Mac Givens en de indringende pianoblues Will Never Stop.

De zang gaat de Bessie Smith-achtige kant op in de rokerige cover van Willie Dixon’s Home To Momma en het stuwende All Alone.

Met het nieuwe album van Sunday Wilde haal een je een puur bluesalbum in huis van een zeer indrukwekkende artieste.

Tracklist:
01. Trouble (featuring Harpdog Brown)
02. I Never Get To Win
03. All Alone
04. Too Damn Cute (featuring Harpdog Brown)
05. Will Never Stop
06. One Day We Will (featuring Harpdog Brown)
07. Home To Momma
08. Wondering If He Might (featuring Harpdog Brown)
09. He Does It (featuring Harpdog Brown)
10. Sister I Understand
11. Peace For Everyone

Website: Sunday Wilde