The Courettes – Dynamite
Format: CD EP – Vinyl – Digital / Label: Groovie Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

The Courettes is een garagerockduo, dat bestaat uit het Deens-Braziliaanse koppel Martin Couri (drums, zang) en Flavia Couri (zang, fuzzgitaar).

Na hun debuutalbum ‘Here Are The Courettes’ in 2015 is er nu een EP met een viertal nummers, die keurig verdeeld zijn in twee verschillende muziekgenres.
In de eerste twee nummers van de EP krijgt het “Wall Of Sound” geluid van producer Phil Spector een geheel nieuwe muzikale inkleuring.

Zo klinkt Too Late To Say I’m Sorry alsof Phil Spector zijn massieve Wall Of Sound heeft ingeruild voor een enorm bad vol fuzz waarin hij zijn meidengroep the Crystals dompelt. Het resultaat is een soort bombastische garagerock waarin ook het geluid van the Shangri-Las terug te horen is.
Hetzelfde geldt ook voor Won’t Let You Go. Een opzwepend fuzz-girlgroup nummer met onschuldig klinkende Lolita zang, die achterna wordt gezeten door maniakaal meppende drums en gemeen snijdende fuzz. De andere twee nummers van de EP vallen onder de noemer “smerige garagerock”.
Zo doet Boom! Dynamite! zijn titel alle eer aan. Een knallende en zoemende garagefuzz rocker. Eentje waarop the Cramps gek geweest zouden zijn!
Ook TCHAU is een drerunende en gonzende rocker met een opwindend rockend geluid.

Op deze EP van the Courettes laat het duo twee gezichten zien. Beide gezichten zijn zeer opwindend en hebben beiden een lekker vies fuzzgeluid.

Tracklist:
01. Too Late To Say I’m Sorry
02. Won’t Let You Go
03. Boom! Dynamite!
04. TCHAU

Website: The Courettes

Te zien en te horen:
18.06 Burgerweeshuis – Deventer
19.06 Mezz – Breda
20.06 Kids N Billies – Nijmegen
21.06 Fete de la Musique – Izel (B)