The Casanovas – Reptilian Overlord
Format: CD / Label: Rubber Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Hoe komt het toch dat het geluid van de meeste Australische rockbands zo ongelooflijk rauw en intens is? Je hoort namelijk zo dat je met een Australische rockact te maken hebt.

Zo ook bij het trio the Casanovas, een hardrock band die in 1999 opgericht werd en beïnvloed is door acts als the Rolling Stones, Kiss, the Dictators en…AC/DC!

Ook het rockgeluid van Damon Campbell (bas, zang), Ricki Rae (drums) en Tommy Boyce (zang, gitaar) klinkt ontzettend energiek en rauw waarbij ze trouwens ook niet vergeten om met behoorlijk aanstekelijke refreintjes aan te komen.

Zo opent hun vierde album met het bijtend rauwe Hollywood Riot, een typisch “rouwdouwers” rocknummer met een punky pompend geluid. In het daarop volgende Outlaw doen ze er nog een tandje bovenop. Met een stomend pompend nummer als gevolg waarin de rauwheid van bijvoorbeeld Cold Chisel vermengd is met de punky hardrock van the Dictators.
In het gemeen bijtende Cold Day In Hell duiken wat lickte Kiss invloeden op. Lost And Lonely Dreams gaat, na een “Runnin’ With The Devil”-achtig intro, ietsjes meer de melodieuze Classic Rock kant op.
St. Kilda Is Fucked, lekker subtiele titel, is dan weer een typisch voorbeeld van de gemene punky sound van de band, hetgeen ook geldt voor Mid-Life Crisis waar een donker Blue Öyster Cult  sfeertje in zit. De AC/DC invloeden zijn overduidelijk aanwezig in het hoekig bijtende Red Hot.
The Casanovas bewijzen in Bulletproof dat ze ook behgoorlijk funy kunnen klinken. Funky op een zeer broeierige, bluesy wijze weliswaar! Het zeer log pompende Reptilian Overlord sluit dit lekker ouderwetse, typisch Australische, rock album af.

Een aanrader!

Tracklist:
01. Hollywood Riot
02. Outlaw
03. Cold Day In Hell
04. Lost And Lonely Dreams
05. Stand Back
06. St. Kilda Is Fucked
07. Mid-Life Crisis
08. Red Hot
09. Bulletproof
10. Reptilian Overlord

Website: https://www.facebook.com/thecasanovas.rock/