The Blues Express – Live At Antone’s
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2019

Tekst: Peter Marinus

Als je het als Noorse bluesband voor elkaar weet te krijgen dat je in de legendarische Antone’s Club in Austin, Texas, optreedt en dan ook nog eens het publiek volledig plat speelt, dan heb je wel wat in je mars!

The Blues Express heeft dat dus voor elkaar gekregen. En ik snap waarom! Dit is namelijk een onweerstaanbaar swingende bluesband, die bestaat uit Ronald Ottesen (harmonica, zang), Kai Fjellberg (gitaar, zang), Trond Hansen (bas) en Kare Amundsen (drums), voor de gelegenheid aangevuld met pianist Henri Herbert.

Het publiek geniet, hoorbaar, met volle teugen van dit prima optreden, dat geopend wordt met Roller Coaster Ride. Een loom swingende shuffle met vennijnig gitaarwerk en een hard huilende harmonica. Een prima opener, die veel belooft voor de rest van het album.
King Of My Castle is een krachtige pomper waarin Ronald’s harmonica soulvol huilt. Gastpianist Henri Herbert gaat er vol tegenaan in Henri’s Boogie. Hij raast over zijn toetsen, achternagezeten door de pompende band.
Little Walter’s Nobody But You krijgt een lome funky uitvoering met hard kermend harmonicawerk van Ronald Ottesen. In de lui boppende uitvoering van William Clarke’s Lollipop Mama wordt nogmaals duidelijk wat een heerlijk soepel swingende band dit is.
Bout The Break Of Day van Junior Wells is wellicht beter bekend als “Early In The Morning” en is hier een heerlijke luie shuffle met prima kreunend harmonicawerk. William Clarke’s Gambling For My Bread is een meer funky shuffle met scherp priemend gitaarspel en een Dr. John-achtige piano.
In Roy Brown’s Cadillac Baby zet de band het op een onweerstaanbaar swingen, dat wordt volgehouden tot en met de stomende afsluiter Supergirl, dat duidelijke invloeden vanuit de Nine Below Zero en Inmates hoek heeft.

Ik kan mij helemaal voorstellen dat het Antone’s publiek zwaar onder de indruk was van de Noorse band the Blues Express. Ik ben dat namelijk ook!

https://youtu.be/Uz5GLAqfmMc

Tracklist:
01. Roller Coaster Ride
02. King Of My Castle
03. Henri’s Boogie
04. Nobody But You
05. Lollipop Mama
06. Bout The Break Of Day
07. Gambling For My Bread
08. Mellow Down Easy
09. Cadillac Baby
10. Supergirl

Website: The Blues Express