The Black Diamonds – I Want, Need, Love You/ See The Way
Format: vinyl 7” single / Label: Solution Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Hoe lekker is het als er af en toe heerlijke obscure garagerock parels uit de vergetelheid onttrokken worden? Zoals deze single van de Australische band the Black Diamonds. Een band afkomstig uit het mijnenstadje Lithgow, uit het westen van Sidney (vandaar ook de bandnaam).

The Black Diamonds tekenden in 1966 een contract bij het Festival label, die deze single in hetzelfde jaar uitbracht.

Na een paar singles op dat label veranderde de bandnaam in Tymepiece en verhuisde de band naar Sidney. Na een paar releases hielden de mannen het in 1971 voor gezien en verdwenen ze uit zicht.

Tot nu dan want hun debuutsingle blijkt een echte garageparel te zijn.

I Want, Need, Love You is een prima snerend garagerock nummer met een Seeds achtige felheid en een psychedelisch Yardbirds geluid in het gitaarspel.
De B-kant, See The Way, is een lomer nummer en ook meer psychedelisch. Het klinkt alsof the Troggs de twanggitaar hebben ontdekt en ondersteund worden door prima meerstemmige Association-achtige zang.

Deze re-release laat bij mij de vraag opborrelen waarom the Black Diamonds nooit echt doorgebroken zijn want we hebben hier te maken met één van de betere garagerock singles uit de 60’s!

Tracklist:
01. I Want, Need, Love You
02. See The Way

Website: http://www.milesago.com/artists/black-diamonds.htm