Recensie: The Black & Blues Band – Flick The Switch

 

The Black And Blues Band - Flick The Switch

The Black & Blues Band – Flick The Switch
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Met een album als het nieuwe album van de Britse Black & Blues Band heb ik het altijd lastig. Lastig omdat je hoort dat je met een band te maken hebt, die in potentie een lekkere band is maar wiens album door een aantal factoren maar niet wil binnenkomen.

De band komt uit de omgeving van Shropshire en Powys en bestaat uit zanger Roger Keenan, gitarist Clive Pearsall, bassist Alan Vincent en drummer Gene Santry.

Waarom overtuigt dit album niet? Ten eerste door de te vlakke productie waardoor er maar geen vlam gevat wil worden. Zanger Roger Keenan beschikt daarbij over een stem waarin enige vorm van emotie ontbreekt. Ook vlak dus!

Gelukkig heeft de band in de persoon van Clive Perasall een prima gitarist, die met zijn vaak branderig bijtende spel de aandacht nog wel weet vast te houden. Zo is hij prima op dreef in het Stevie Ray Vaughan-achtige Been Down This Road met vlammend gitaarwerk. Zijn spel redt ook het mat groovende Trail Of Tears enigszins.

Ain’t There Yet is een intiem semi-akoestische nummer met een huilende slidegitaar en een nummer dat ik meer dan eens ga opzetten. Op het eind van het album vatten de nummers eindelijk vlam, een waakvlam weliswaar.
De Keb’ Mo’ cover Dangerous Mood pompt lekker soulvol en de lui pompende shuffle When The Blues bevat hard gierend gitaarwerk.

Ondanks het feit dat het album van the Black And Blues Band mij niet heeft kunnen overtuigen ga ik je toch aanraden om een concert van deze band te bezoeken, als ze hier in de buurt komt optreden!

Tracklist:
01. Flick The Switch
02. Coming Home
03. Where The River Flows
04. Been Down This Road
05. Ain’t There Yet
06. Wrap Your Arms Around My Heart
07. Trail Of Tears
08. When I Close My Eyes
09. Dangerous Mood
10. When The Blues
11. Shiny Red Ford

Website: https://blackandbluesband.co.uk/