Tas Cru – Drive On
Format: CD – Digital / Label: Subcat Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Tas Cru is een zanger-gitarist uit New York en diens artiestennaam schijnt zoiets te betekenen als “rauwe aardappel”! En dat zal dan ongetwijfeld op zijn gitaarspel slaan want dat klinkt bij vlagen inderdaad behoorlijk rauw en vlammend. Maar Tas kan zijn gitaar net zo makkelijk soulvol, jazzy en sfeervol laten klinken!

Hij is al geruime tijd met de blues bezig want hij debuteerde in 2006 al met het album ‘Biscuits’. Daarna won hij de “Keeping The Blues Alive Award” tijdens de International Blues Challenge in 2014 en probeert hij de blues ook aan schoolkinderen te slijten via albums als ‘Even Bugs Sing The Bues’ en ‘Doggone Blues’.

Op zijn nieuwste album wordt Tas bijgestaan door Bob Purdy (bas), Colin Beatty (bas), Andy Hearn (drums), Cathy Lamanna (drums), Sonny Rock (drums), Ron Keck (percussie), Anthony Geraci (orgel, piano), Anthony Terry (saxofoon), Gabe Stillman (slidegitaar), Mary Ann Casal (zang) en Leonne MacRaye en Gary Manse-Neal (backingvocals).

Tas bewijst met dit album, dat hij een veelzijdige bluesrock artiest is. Moeiteloos switcht hij van funky werk naar vlammende boogies.

Zo opent hij met de lekker sompige shuffle That Lovin’ Thang met vurig priemend gitaarwerk en een soepel groovend soulgeluid, dat in hoge mate veroorzaakt wordt door de warm knorrende saxofoon van Anthony Terry en het gierende soulorgel van Anthony Geraci.
Daarna is Money Talks een krachtig boppende bluesrocker met de heftig gierende slidegitaar van Gabe Stillman in de hoofdrol. Na een broeierig didgeridoo intro opent Drive On. Een mid-tempo funky groovend nummer met Tas, die hier zowel twangend klinkt als jazzy licks rondstrooit. Hij blijkt ook nog eens over een doorleefd stemgeluid te beschikken!
Save Me is een intieme soulvolle swinger met het constant aanwezige zwevende soulorgel van Anthony Geraci. Vervolgens is Cry No More een ballad met een hoog, intiem, soulgehalte waarin Tas’ stem zeer warm klinkt begeleid door jazzy pianoklanken en een weldadig klinkende akoestische gitaar.
Tas klinkt in Kinda Mess behoorlijk fel. Een pompende bluesrock boogie waarin de stotende saxofoon zich hoorbaar thuis voelt. Het opgewekt swingende Shookie Shake nodigt uit tot ongedwongen dansen. In In This Moment gaat Tas weer op de sfeervolle toer via een broeierige instrumental met de intieme elektrische gitaar en piano als voornaamste sfeermakers. In het lome en funky Memphis Blue is Tas ook op de huilende harmonica te horen. In dit nummer hangt een aangenaam landerig The Band sfeertje.
Het album wordt afgesloten met de donkere blues van Devil In Your Heart, dat Tas in duet zingt met Mary Ann Casal.

Ik heb mij prima vermaakt met dit nieuwe album van Tas Cru en ik ben ervan overtuigd dat dit album in de smaak gaat vallen bij de bluesrockers onder ons!

Tracklist:
01. That Lovin’ Thang
02. Money Talks
03. Drive On
04. Save Me
05. Cry No More
06. Kinda Mess
07. Shookie Shake
08. In This Moment
09. Memphis Blue
10. Devil In Your Heart

Website: Tas Cru