Tabby Thomas/Bobby Charles – Teenagers
Format: green vinyl 7” single / Label: Swanky Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Op prachtig groen vinyl is er een single verschenen van een tweetal behoorlijk ondergewaardeerde rhythm & blues artiesten op het Swanky label.

Ten eerste zanger, pianist en gitarist Tabby Thomas, die als Ernest Joseph Thomas geboren werd in Baton Rouge, Louisiana. Hij specialiseerde zich in de zogeheten swamp blues en nam op voor labels als Excello en zijn eigen label Blue Beat.
Tabby bleef tot aan zijn dood in 2014 optreden, ondanks een beroerte waardoor hij alleen nog maar kon zingen.

Bobby Charles, geboren als Robert Charles Guidry in Abbeville, Louisiana, is vooral als componist bekend. Van zijn hand kwamen rhythm & blues klassiekers als “See You Later, Alligator”, “Walking To New Orleans” en “(I Don’t Know Why) But I Do”.

Hij schreef het nummer op deze single, Teenager, dat door beide artiesten wordt uitegvoerd.

Naar mij weten hebben beide artiesten dit nummer nooit eerder op single of als LP track uitgebracht, dus hebben we met een onontdekte parel te maken.

Het gaat hier om een lekker losjes swingend New Orleans rhythm & blues nummer in een onmiskenbare 50’s stijl, dus met zacht pompende blazers.
De versie van Tabby Thomas klinkt iets feller dan die van Bobby Charles, wat vooral door Tabby’s fel snerpende gitaar komt.
Bobby Charles’ versie is iets lomer maar daarentegen ook meer soulvol.

Deze single is een prima gelegenheid om eens kennis te maken met deze twee swampblues artiesten!

Tracklist:
01. Tabby Thomas: Teenagers
02. Bobby Charles: Teenagers

Website: Swanky Records