The Bo Derek’s – Al Carajo!/The Greatest Lover In The World
Format: black vinyl 7” single / Label: Family Spree Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Ook uit Spanje komt tegenwoordig de nodige rauwe rhythm & blues. Dat bewijst deze single van het trio the Bo Derek’s. Óscar Avendano (zang, gitaar), Jorge Lorre (bas, zang), en Rufus El Guarro (drums, zang) leveren hier twee nummers af in een stijl die ergens tussen de smerige garagerock en rauwe rhythm & blues in zit.

Onder leiding van producer Hendrik Roever, van de Spaanse bluesband Los Del Tonos, starten ze met Al Carajo! Een vurige rocker waarin vooral Óscar’s vlammende bluesgitaar en zijn vuurspuwende zang opvallen. Jorge en Rufus zijn dan niet te beroerd om enthousiast mee te brullen. Qua stijl valt dit nummer het beste als “Dr. Feelgood on speed” te omschrijven.

De B-kant, The Greatest Lover In The World (“Grandisimo Amor”) is een cover van een Bo Diddley nummer en in handen van het Spaanse trio een luie rauwe rhythm & blues pomper met een rauw bluesy geluid a la (alweer) Dr. Feelgood met een spetterend bijtende gitaarsolo van Óscar.

Gezien het feit dat hun debuutalbum, “10 (Old School R’n’R)” uit 2019 stamt lijkt het mij hoog tijd voor een tweede album. Deze single belooft namelijk heel veel lekkers!

Tracklist:
01. Al Carajo!
02. The Greatest Lover In The World (“Grandisimo Amor”)

Website: www.facebook.com/familyspreerecordings