Recensie: T. Hardy Morris – The Digital Age Of Rome

 

T. Hardy Morris - The Digital Age Of Rome

T. Hardy Morris – The Digital Age Of Rome
Format: CD / Label: Normaltown Records – PIAS
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Na beluistering van het nieuwe album, ‘The Digital Age Of Rome’, van singer-songwriter T. Hardy Morris uit Athens, Georgia, blijf ik compleet gevloerd achter. Lui hangend in mijn fauteuil, van genoegen spinnend.

Zijn nieuwe album is namelijk van een uitzonderlijke kwaliteit, bijna geheel gevuld met de mooiste droompop die ik sinds tijden heb gehoord.

Het zachte, dromerige en zeer zalvende stemgeluid van T. Hardy Morris is daar de voornaamste reden van. Die klinkt dusdanig dromerig dat je er automatisch mee wegzweeft.

Dat gebeurt direct al in de opener van het album, Dirt Rocker. In tegenstelling tot de titel is hier sprake van een melancholisch galmend en deinend nummer.

De wederom zalvende zang speelt wederom een voorname rol in de zeer warme en intieme ballad New New New…Next Next Next. Een hemels zwevend nummer met zacht sprankelend gitaarwerk. The Digital Age Of Rome rockt iets feller met zijn luie rauwe gitaarriffs en een licht glampop sausje.

De droompop wordt in Shopping Centre Sunsets vermengd met galmende country invloeden, met name door de huilende gitaar. Na het breekbare en donkere Down & Out wordt er in Love Takes weer iets krachtiger gerockt. Zware rockriffs zijn in het refrein van het op zich sprankelende en dromerige First World Problems te horen.

Het mooiste voorbeeld van T. Hardy Morris’ droompop is de afsluitende song, Just Pretend Everything Is Fine. Een nummer met een dromerig 80’s popwave geluid a la the Church of Aztec Camera.

‘The Digital Age Of Rome’ is een heerlijk weldadig droompop album geworden.

Tracklist:
01. Dirt Rocker
02. New New New…Next next Next
03. The Digital Age Of Rome
04. Shopping Centre Sunsets
05. Down & Out
06. Love Takes
07. First World Problems
08. Fake Gold
09. I Assure You (An Ode)
10. Just Pretend Everything Is Fine

Website: https://thardymorris.com/thardymorris