Recensie: Sugaray Rayford – In Too Deep

 

Sugaray Rayford – In Too Deep

Sugaray Rayford – In Too Deep
Format: CD – Vinyl LP / Label: Forty Below Records
Release: 2022

Tekst: Wim Velderman

Met ‘In Too Deep’ wordt Sugaray Rayford niet in het spreekwoordelijk diepe gegooid. Het vierde album van Sugaray mag er zijn. Tien tracks vol met gospel gerelateerde neo-soul wederom geproduceerd door Eric Corne ( sinds jaar en dag ook de producer van o.a. John Mayall, Walter Trout en Sam Morrow).

‘In Too Deep’  begint met Invisible Soldier, een nummer dat is geïnspireerd op de strijd van de 10-jarige marineveteraan met slapeloosheid als gevolg van PTSS. Het nummer herinnert ons eraan dat Amerikaanse steden  vol veteranen zijn die worstelen met de gevolgen van de oorlog en hoe het onzichtbaar is voor de meeste medeburgers omdat ze in burgerkleding zijn. Een hedendaags onzichtbaar gevecht vaak.

In Please Take My Hand verheft Rayford de stemmen van generaties die hebben geworsteld en volhard met liefde in het aangezicht van onderdrukking, alleen vergezeld van een reserve basdrum, handgeklap en koebel. Rayford zegt: “Dit nummer gaat over eenheid, ongeacht kleur, religie, ras of geloofsovertuiging. We leven allemaal op dezelfde planeet, dus we zijn allemaal broers en zussen.”

Live maakt Sugarray er vaak een dolle party van, maar hij kan ook ingetogen zijn en nadenken over de hedendaagse maatschappij en daarop zijn nieuwe songs baseren. Geholpen door de muzikanten van zijn eigen tourband en een aantal zorgvuldig door Eric Corne uitverkoren gastmuzikanten. Niets voor niets dat beide heren al diverse Grammy nominaties op hun conto hebben staan. Pittige songs met teksten die er toe doen.

Een album met uitstekende zang en diepgang ‘In Too Deep’.

Tracks:
01. Invisible Soldier
02. In Too Deep
03. No Limit to My Love
04, Under the Crescent Moon
05. Miss Information
06. Please Take My Hand
07. One
08. Gonna Lift You Up
09. Golden Lady of the Canyon
10. United We Stand

Website: https://sugarayrayford.com/

Sugaray Rayford
photo credit: Allison Morgan