Recensie: Kristian Montgomery & The Winterkill Band – A Heaven For Heretics

 

Kristian Montgomery & The Winterkill Band - A Heaven For Heretics

Kristian Montgomery & The Winterkill Band – A Heaven For Heretics
Format: CD – Digital / Label: Lower Country Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Kristian Montgomery is een zanger-gitarist uit Boston, van Deense afkomst en samen met zijn Winterkill Band, Joe Clapp (producer, gitaar), Dave Leitch (bas) en Jeff Armstrong(drums), heeft hij zijn derde album uitgebracht.

Een derde album, dat aantoont dat deze band nu maar eens moet doorbreken. Hun Americana geluid klinkt namelijk zeer krachtig op dit album met een gezonde mengeling van countryrock en Southern Rock.

Een goed voorbeeld van hun countryrock geluid is de opener I’ll Break Your Heart Again. Een heerlijk wiegend nummer dat nergens te gelikt klinkt, mede door de doorleefde zang en het ongepolijste gitaargeluid.

Vervolgens is Come Carry That Weight With Me een donker schurende melancholieke ballad met weelderig huilend gitaarwerk. Met de zacht deinende ballad The Year The Bottom Fell Out komen de eerste Southern Rock invloeden aan bod. Die zijn ook te horen in de rauwe rocker Family Owned waarin vooral het hard schroeiende gitaarwerk opvalt.

In het groovende Secret Watering Hole ontkom je niet aan de Allman Brothers Band vergelijkingen. In het luchtige Times Like These gaat de band op de rockabilly toer met prima fel twangend gitaarwerk. Het blijft swingen in de honky tonker Peach met bluesy gitaarspel.

Ook voor een potje funky rock draait deze band haar hand niet om. Ain’t Got Nobody But Me klinkt rauw met schurende grooves en een harde twanggitaar. Het funky If I Live To See Virginia klinkt luchtiger.

Ik raad de liefhebbers van de betere Americana of Southern Rock met klem aan om dit album van Kristian Montgomery & The Winterkill Band eens te gaan beluisteren!

Tracks:
01. I’ll Break Your Heart Again
02. Come Carry Weight With Me
03. Times Like These
04. Here’s To The Men Who Have It All And Still Want More
05. Ain’t Got Nobody But Me
06. The Year The Bottom Fell Out
07. Family Owned
08. If I Live To See Virginia
09. Second Wtering Hole
10. Peach

Website: https://kmwkb.com/