++++Stone Sour - Hello You Bastards Live In Reno

Stone Sour – Hello, You Bastards – live in Reno
Format: CD – LP –  Digital / Label: Cooking Vinyl Limited
Releasedatum: 12 december 2019

Tekst: Filip Heidinga

De Amerikaanse hardrockband Stone Sour werd in 1992 opgericht en had in het begin weinig succes. Omdat de band maar niet doorbrak bij het grote publiek besloot zanger Corey Taylor in 1997 de band te verlaten. Corey Taylor ging vervolgens in de band Slipknot spelen met zeer veel succes. Slipknot werd een wereldwijd succes en Stone Sour gitarist Jim Root ging later ook in Slipknot spelen. Na drie jaar met Slipknot was Corey Taylor wel weer toe aan iets anders en begon gitarist Josh Rand nieuwe nummers te schrijven.
Twee jaar later kwam het eerste album van Stone Sour uit, wat eindelijk de doorbraak van de band zou betekenen. Stone Sour heeft intussen zes studio albums uitgebracht en tourt regelmatig, tussen de tournee’s met Slipknot in.

‘Hello, You Bastards’ is het eerste live album van Stone Sour en is opgenomen tijdens het laatste concert van de Hydrograd tour op 5 Oktober 2018. De tournee was ter promotie van hun laatste studio album ‘Hydrograd’ en bevat daarom ook veel nummers van dit album. Maar de andere studio albums van Stone Sour werden niet vergeten. Van elk album staat er in ieder geval één nummer op dit live album, alleen het ‘Audio Secrecy’ album uit 2010 hebben ze overgeslagen.
Dit hoor je niet altijd op een live album, dat vijf van de zes albums gespeeld wordt. Maar voor hun eerste live album wilde Stone Sour duidelijk laten horen dat ze nog meer hebben gemaakt dan hun laatste album.
Voor echte fans is dit natuurlijk geweldig, minder bekende nummers en voor hun hele bekende nummers. Voor iemand die de muziek van Stone Sour voor het eerst hoort maakt dit natuurlijk niks uit, maar ik denk niet dat iemand die de band niet kent de nieuwe nummers eruit kan halen. Dit komt omdat Stone Sour vanaf het eerste album de lat voor zichzelf erg hoog leggen. Uiteraard had Corey Taylor veel ervaring opgedaan met Slipknot en dit gebruikt bij de opnames van Stone Sour.
Corey Taylor staat intussen zeventien jaar op het podium van kleine zalen (in de begin dagen van Stone Sour) tot aan de arena’s en grote festivals met Slipknot en later ook met Stone Sour. Dat de man intussen heel wat uren op het podium heeft gestaan is ook te horen op deze opname. Corey Taylor bespeeld het publiek als een meester en het publiek is hoorbaar uitzinnig.

Kortom: Als hardrock liefhebber is dit een echte aanrader, vooral is je het materiaal van Slipknot kent. Ben je geen hardrock liefhebber? Dan is dit zeker geen aanrader. Geen rustige show maar een zeer energieke show met ruige hardrock.

https://www.youtube.com/watch?v=i-Oha0pq25w
Tracklist:
01. YSIF
02. Taipei Person / Allah Tea
03. Do Me A Favor
04. Knievel Has Landed
05. Whiplash Pants
06. Absolute Zero
07. Bother
08. Tired
09. Rose Red Violent Blue
10. 30/30 – 150
11. Get Inside
12. Reborn
13. Song #3
14. Through Glass
15. Made of Scars
16. Fabuless

Website: Stone Sour

https://open.spotify.com/playlist/1K9avEdOBmwgpi151uI6k5