Steve Gunn – Livin’ In Between
Format: CD-EP / Label: Matador Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Singer-songwriter Steve Gunn uit Brooklyn, New York, zit al zo’n 15 jaar in het vak en was te vinden als lid van bands als o.a. Black Dirt Oak, Desert Heat en GHQ. Ook bracht hij al de nodige solo-albums uit waaronder zijn debuut voor het Matador label in 2016.

Nu is er dus een EP, geheel gevuld met drie covers.

Steve wordt hierop bijgestaan door de synthesizer van Ernie Indradat.

De eerste cover is van het Neil Young nummer Motion Picture (For Carrie). Een nummer uit 1974 dat een mysterieuze, zwevende uitvoering krijgt en daardoor ook flink intiem klinkt. De stem van Steve heeft in de verte iets van Neil Young, zijn schrijnende harmonica draagt ook bij aan het Young geluid.
Ik had eerlijk gezegd nooit gedacht dat ik een nummer van de punkformatie the Misfits (met Glenn Danzig) tegen zou komen in een haast Simon & Garfunkel (“Homeward Bound”) versie tegen zou komen. Toch is dat wat er gebeurt als Steve zich op een heel intieme wijze aan Astro Zombies waagt. Het resultaat is een prachtig sprankelend nummer waarin geen spoor van het oorspronkelijke punkgeluid te vinden is.
De laatse cover is afkomstig van Michael Chapman, een vriend en mentor van Steve. Diens Among The Trees is uiteraard in een Britse folkversie gestoken.

Wellicht is deze EP bedoeld als een tussendoortje maar in dit geval is er sprake van een heerlijk tussendoortje!

Tracklist:
01. Motion Pictures (For Carrie)
02. Astro Zombies (Aquarium Drunkard Lagniappe Session)
03. Among The Trees (Aquarium Drunkard Lagniappe Session)

Website: Steve Gunn