Son Little – Aloha
Format: CD – Digital / Label: Anti-Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Het zal je toch gebeuren! Heb je al je nummers voor een nieuw album op de harde schijf van je computer staan, crasht je computer!

En dat is nou precies wat er gebeurde met Son Little, een artiest uit Los Angeles. Het gevolg was, dat hij binnen acht dagen nieuwe nummers moest opnemen. Maar het is hem gelukt, en hoe!!!

Son Little, geboren als Aaron Earl Livingston, zit overduidelijk in de soulhoek en hij weet invloeden uit de Classic Soul, R ‘n’ B en hedendaagse Soul te vermengen tot een zeer aparte eigen soulsound. Daarbij is hij ook nog eens een doe-het-zelver, die alle instrumenten zelf bespeelt.

Zijn nieuwe album opent met de single Hey Rose, een broeierig funksoulnummer met een zeer diep blubberende bas. Soulvolle pop/rock waarin af en toe het geluid van Lenny Kravitz terug te horen is. Son’s rauwe stem heeft wel wat weg van die van Kravitz.
About Her. Again is een bluesy soulballad in een ruisend en galmend decor. Het nummer klinkt verrassend genoeg als een kruising tussen het geluid van Lenny Kravitz en John Lennon.
Ook Mahalia is een ballad waarin zelfs een sprankelend Americana geluid is te horen, naast een soulvol popgeluid met minimalistische, maar zeer afdoende, begeleiding. In Bbbaby klinkt Son als nog zo’n doe-het-zelver Todd Rundgren maar dan met rauwe soulvolle Lenny Kravitz zang.
Het warme en intieme Suffer opent met een sfeervolle, romantische Spaanse gitaar en is een nummer waarin Stevie Wonder invloeden hand in hand gaan met de R ‘n’ B.
De luie soulballad That’s The Way is voorzien van een zachte bluesy gitaar en een Curtis Mayfield sfeertje.
Dat Curtis Mayfield geluid is door het gitaarspel terug te horen in het subtropische Belladonna.
O Clever one zit vol met krakend vinylgeluiden en kwetterende vogels (hoor ik daar de tureluur?) en is een intieme akoestische ballad met gelaagde zang en bizarre “achterstevoren” zang. Never Give Up is een krachtig stuwend soulpopnummer met de passie en soul van voorbeelden als Marvin Gaye en Stevie Wonder.
Het dromerige en sprankelende After All (I Must Be Wrong) sluit het album op een folky wijze af.

Een heel prettig album van de eigenzinnige en getalenteerde Son Little. Zo eigenzinnig, dat de songtitels zonder hoofdletters geschreven dienen te worden!

Tracklist:
01. Hey Rose
02. About Her. Again.
03. Mahalia
04. Bbbaby
05. Suffer
06. That’s The Way
07. 3rd Eye Weeping
08. Don’t Wait Up
09. Belladonna
10. O Clever One
11. Never Give Up
12. After All (I Must Be Wrong)

Website: Son Little