Hermann Posch Blues Band & Zach Prather – So Many Roads
Format: CD – Digital  / Label: Astormedia Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

Maak kennis met de Oostenrijks-Amerikaanse samenwerking van de Oostenrijkse Hermann Posch Blues Band en de Amerikaanse zanger-gitarist Zach Prather uit Chicago.

Hun vriendschap heeft geleid tot dit zeer prettige, ontspannen bluesalbum!

De Hermann Poch Blues Band bestaat uit Hermann Posch (zang, gitaar), Tom Hornek (keyboards), Conny Schlegl (bas) en Michael Strasser (drums).

Zach Prather werkte in het verleden met artiesten als Willie Dixon en Luther Allison.

Zoals gezegd heeft dit album een zeer ontspannen geluid hetgeen gelijk al te horen is in de opener So Many Roads. Een luie shuffle waarin het laidback geluid van J.J. Cale gecombineerd wordt met doorleefde, haast Willie Nelson achtige zang.
M
oaning Blues is een broeierige, traag voortsluipende blues met ongepolijste zang en een zacht snijdende slidegitaar. De Robert Johnson klassieker Rollin’ And Tumblin’ krijgt een gemoedelijk swingende versie met ontspannen bluesy zang van Zach Prather.
Ook Jim Crow is een luie bluessshuffle met de donkere bluesstem van Zach Parther in een nummer, dat in de verte wat aan “Spoonful” doet denken.
Het geluid van John Lee Hooker is onmiskenbaar aanwezig in de trage rauwe boogie Devil’s Woman, vol met gemeen snijdend slidewerk. Het heerlijk intiem klinkende Yellow Moon heeft een jazzy, “Moondance” (Van Morrison)-achtig, geluid waarin door de zang ook Chris Rea invloeden binnenglippen.
Zowel Far Behind als Whiskey Drinking Woman zijn ontspannen pompende shuffles. Goes Around Comes Around is vervolgens een zacht groovend soulbluesnummer met een aanstekelijk ontspannen geluid.
De afsluiter van het album, Lighthouse, werd geschreven door Bruce Fisher, die o.a. voor Billy Preston componeerde. Hier hebben we te maken met een zeer soulvolle ballad met een fraai zwevend gospelorgel.

Als je op zoek bent naar lekker ontspannen blues, kan je onmogelijk om dit prachtige album heen!

Tracklist:
01. So Many Roads
02. Moaning Blues
03. Rollin’ And Tumblin’
04. Jim Crow
05. Out Of My Life
06. Devil’s Woman
07. Livingroom Blues
08. Yellow Moon
09. Far Behind
10. Goes Around Comes Around
11. Whiskey Drinking Woman
12. Lighthouse

Website: Hermann Posch Blues Band