Sister Lucille – Gone
Format: Single / Label: Endless Blues Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

De band Sister Lucille noemt de muziek die zij maakt “Memphunk” en ik kan mij, na beluistering van de twee tracks op deze single, wel vinden in deze term. Funky blues, die behoorlijk broeierig klinkt en waarin het geluid van de Southern Rock nooit ver weg is.

De band, die bestaat uit zangeres Kimberley Dill, gitarist-zanger Jamie Holdren, bassist Reed Smith Herron en drummer Kevin Lyons, sleepte dit jaar al de Bluest Blast Magazine Award voor beste nieuwe artiest binnen met hun debuutalbum ‘Alive’.

Nu dus de single! Gone opent met een snerpende funky gitaar waarna Kimberly Dill laat horen, dat zij als het veel rauwere bluesy zusje van Alannah Myles klinkt. Het nummer ontwikkelt zich tot een rauw pompend bluesy nummer met de messcherp snijdende bluesgitaar van Jamie Holdren. Een prima nummer waarvan ik het alleen jammer vind dat het wordt uitgefaded middenin een gitaarsolo (!)

Jamie Holdren neemt met zijn doorleefde stemgeluid de zang voor zijn rekening in de broeierige swamprock van Grandpa’s Song waarin ook zijn ziedende cigarbox slidegitaar opvalt.

Twee nummers die bewijzen dat Sister Lucille een meer dan welkome aanwinst is in het bluesrock kamp!

Tracklist:
01. Gone
02. Grandpa’s Song

Website: Sister Lucille