Henrik Freischlader Band – Missing Pieces
Format: CD – LP – Digital / Label: Cable Car Records
Release: 2020

 Tekst: Joop van Rossem

Ik had al eerder het genoegen om een album van de Duitse bluesrocker Henrik Freischlader(1982) te mogen beoordelen, namelijk het sterke uit 2013 afkomstige ‘Night Train To Budapest’.

In de Osse Groene Engel bewees hij ook live zijn mannetje te staan met een uitgekiende live-set. Zijn nieuwe materiaal is nu beschikbaar op het dertien songs tellende ‘Missing Pieces’.

De plaat kent een verrassende opener: waar veel artiesten starten met een knaller, kiest Freischlader ervoor af te trappen met een mooie ingetogen instrumental waarvan hij het tempo overhevelt naar het daarop volgende ‘New Beginning’, een heerlijke, bijna acht minuten tellende ballad met zijn aangename stem en fantastisch gitaarwerk als climax.

De man uit het Duitse Wuppertal toont aan ook een liefhebber van het funky werk te zijn middels Power To The Peaceful, het aan The Average White Band herinnerende It Ain’t Funky (dat is het dus wel !) met een hoofdrol voor saxofonist Marco Zügner en het op Amerikaanse leest geschoeide funky en jazzy Grown Up.
Andere toppers zijn het relaxed toongezette en met prachtig toetsenwerk (Roman Babik) opgeluisterde Justice Blues, de slowblues I Wanna Thank You, en het heerlijk doordrammende en groovende What Have I Done To You. ‘Missing Pieces’ vraagt 68 minuten van je tijd, maar is absoluut geen lange onplezierige zit.

Tracklist:
01. Opening
02. New Beginning
03. Power To The Peaceful
04. Let The People Be Free
05. Another Missing Piece
06. Justice Blues
07. It Ain’t Funky
08. I Wanna Thank You
09. What Have I Done To You
10. Grown Up
11. One And One Is One
12. We Used To Be Happy
13. Walking In The Shadow Of The Spotlight

Website: Henrik Freischlader