Silent Tiger – Ready For Attack
Format: CD – Digital / Label: Melodic Rock Records
Release: 2020

Tekst: Peter Marinus

De Australische band Silent Tiger wordt vaak ingedeeld in het zogenaamd AOR (Adult Orientated Rock). En dat is een genreaanduiding waar ik persoonlijk helemaal niks mee heb. Wat nou rock bedoeld voor volwassenen? Mogen jongelui niet meegenieten? Een onzinnige term dus.

Ik houd het het op melodieuze rock! Die term past namelijk naadloos bij deze band, die bestaat uit zanger David Cagle, gitarist Jean Funes, drummer Joel Mejia, bassist Andreas Passmark en toetsenisten Dennis Ward en Jonas Oijvall.

Muzikanten met een verleden in bands als Northrup Caglem Lasst Worlden Hearts On Fire.

Hun muziek rockt behoorlijk en klinkt door de krachtige zang van David Cagle en de keyboards behoorlijk melodieus.

De tijger wordt op ons losgelaten in Ready For Attack in een log pompend nummer. Het mag dan een melodieus rocknummer zijn maar het pompt hard genoeg om liefhebbers van bijvoorbeeld een band als Europe te kunnen behagen.
Snijdende gitaarriffs openen Chasing The Wind, dat wederom opgesierd wordt door romige keyboards. De stuwende ritmesectie mag in dit nummer niet onvermeld blijven naast het melodieus huilende gitaarwerk.
Only Heartbreak opent met onweerstaanbare gitaarriffs en gaat daarna als hoekige rocker verder waarbij invloeden als Bon Jovi, Europe en zelfs Toto om de hoek komen kijken. Ook Tearing Me Apart heeft een behoorlijk hoog Bon Jovi (“You Give Love A Bad Name”) gehalte.
In de melodieuze rock hoort uiteraard een ballad thuis en die volgt in het zacht zwevende Dream Come True. David’s stem leent zich prima voor deze ballad, die qua stijl ergens tussen Heart en Bon Jovi in zit. In de pomprocker Start Again kom je, naast Bon Jovi en Europe invloeden, ook duidelijke Bachman-Turner Overdrive riffs tegen. Come To Me pompt vervolgens een stuk feller in de beste Survivor traditie.
Ook Edge Of Love is een energieke, maar nog steeds melodieuze, rocker. Pomper nummer “zoveel” is After The Storm met zijn gemeen bijtende riffs en melodieuze toetsenwerk.
De tijger keer uiteindelijk weer terug in zijn kooi met de vlammende rocker Eyes Of A Blazing Fire.

Liefhebbers van de melodieuze rock mogen dit album van Silent Tiger absoluut niet laten liggen! Daar is het veel te goed voor!

Tracklist:
01. Ready For Attack
02. Chasing The Wind
03. Only Heartbreak
04. Tearing Me Apart
05. Dream Come True
06. Start Again
07. Come To Me
08. Edge Of Love
09. After The Storm
10. Eyes Of A Blazing Fire

Website: https://www.facebook.com/silenttigerband