Shaun Murphy – Flame Still Burns
Format: CD – Digital / Label: Vision Wall Records
Release: 2020

Tekst: Wim Velderman (Black & Blues op 22 zenders)

Met respect, een oude rot in het vak, Shaun Murphy, brengt ‘Flame Still Burns’ uit. En dat vlammetje rustig vlam mag heten en nog steeds inderdaad brandt mag rustig gesteld worden.

‘Flame Still Burns’ is een verzameling van enkele van Shaun’s favoriete bluesnummers en een aantal coole soulvolle deuntjes. Meestal ben ik niet zo van eindeloos coveren van bewezen goede songs en ga ik voor nieuwe eigen composities. De keuze van de tracks is echter bijzonder smaakvol en dat maakt nieuwsgierig Dus dan de cd maar eens aan de tand gevoeld.

Shaun die in 69 de blues ontdekte met grootheden als Son House, Muddy Waters, BB King, Freddy King, Lightnin ‘Hopkins. Liet zich muzikaal opleiden, snakte naar live-optredens en bleek talent te hebben. Ze kwam terecht in musicals zoals : Hair en Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band On The Road , beide Broadway-producties. 

Ze werd ontdekt, tekende bij Motown en nam een album op met Meatloaf als tegenspeler. Snel volgden optredens en opnamen met Bob Seger en Eric Clapton. Met beiden ging ze meermalen op tournee. Een groot deel van haar muzikale carrière vervolgde ze bij Little Feat. Zestien jaar maar liefst.

Je merkt het al we hebben hier inderdaad te maken met een oude rot in het vak, die nog steeds een prima stem heeft. Wanneer je de muziekscene dan op je duimpje kent laat zich een uitstekend stel muzikanten voor een opname snel uitzoeken. Shaun kiest voor een geweldige band op dit album: Tom DelRossi ; Drums, John Marcus ; Bass, Kenne Cramer ; Gitaar, Tommy Stillwell ; gitaar, Eric Robert ; B3, Kevin McKendree ; Piano.

 Het is een feest om naar deze klassiekers te luisteren, ondanks dat je ze allemaal kent, wellicht zelfs kan meezingen of  -spelen. Klassiekers die uitermate goed ingespeeld en gezongen zijn met een dubbel compliment voor de producer en soundengineer. Wat mij betreft mag het vlammetje nog lang branden met titels als:

Tracks:
01. Living In The Palace Of The King
02. Sweet Little Angel
03. Love Me Like A Man
04. Am I Losing You
05. It’s Not My Cross To Bear
06. Old Love
07. Soul Shake
08. Little By Little
09. I Can’t Quit You
10. Stay With Me
11. Ain’t Got No Money
12. Man Sized Job
13. Cry For Me Baby
14. Don’t Put No Headstone On My Grave

Website: Shaun Murphy