Een prachtig eerbetoon aan zijn leermeester, Hubert Sumlin

 

Sean Chambers - That's What I'm Talking About

Sean Chambers – That’s What I’m Talkin About – Tribute To Hubert Sumlin
Format: CD – Digital / Label: Quarto Valley Records
Release: 2021
Tekst: Jan Wolf

Te bestellen bij o.a. Bol.com

‘Thats’s What I’m Talkin About’ is het nieuwe album van Sean Chambers en de gitarist afkomstig uit Florida  trakteert ons op een prachtig eerbetoon aan zijn leermeester, Hubert Sumlin.

Chambers draait al mee sinds begin jaren negentig waarin hij frontman was van een SRV tribute band maar zijn invloeden bestaan ook uit de drie Kings, Clapton en Johnny Winter, geen verkeerde namen om je aan te spiegelen zou je zeggen.

In 1998 komt zijn eerste eigen album uit maar tegelijkertijd ontvangt hij een uitnodiging om plaats te nemen in de backing band van Hubert Sumlin voor een bluesfestival in Memphis. De samenwerking bevalt van twee kanten dermate goed dat Chambers de daaropvolgende vier jaar dienst doet als gitarist / bandleider bij Sumlin. Het Album ‘About Them Shoes’ van Sumlin dat in 2004 uitgebracht werd bevatte ook een gastbijdrage van Sean Chambers.

Werken met andere gitaristen uit het vak deed hij vaker o.a met Walter Trout, Robert Cray , Tab Benoit , Derek Trucks en vele andere maar met geen was er zo’n klik en verstandhouding als met Sumlin.

Sumlin werkte op zijn beurt natuurlijk voor de grote mannen van de blues uit de vorige eeuw….Muddy Waters en The Howlin’ Wolf. Household Names noemen ze dat in Amerika.

Begin 2020 werd het tijd voor Chambers om een eerbetoon aan zijn oude vriend op de plaat vast te leggen en zodoende werd de American Showplace Studio in Dover, New Jersey geboekt om van 1 tot en met 8 maart aan de slag te gaan.

Producer en Engineer van dienst voor deze sessies was Benn Elliot die ook namen als Eric Clapton, Keith Richards en Mick Taylor op zijn palmares heeft staan als producer.

De bandleden die op de plaat te horen zijn Rick Curran op de keyboards, Todd Cook op de basgitaar, Andrei Koribanics als slagwerker en natuurlijk Sean Chambers die de gitaar en zang verzorgd.

Onder de nummers die op het album verschenen, vinden we absolute klassiekers zoals Howlin’ For My Darling , Rockin’ Daddy , Going Down Slow en eigenlijk alleen maar andere bekende nummers. Op 1 nummer na , Hubert’s Song….een lekker nummer waarop Chambers uit de doeken doet hoe Sumlin speelde en wat hij betekende.

Het album is van start tot eind een feest van herkenning waarbij de muzikale vonken er vanaf spatten en het is zonde dat producer Ben Elliot dat niet meer mocht meemaken want hij overleed een maand na de sessies, door zijn heengaan is er inmiddels ook een einde gekomen aan de American Showplace Studio’s, als gevolg van  de verwarrende tijd ronde de pandemie bleef het album dus onverwacht langer op de plank liggen. Gelukkig zag de plaat begin juli dit jaar alsnog het levenslicht.

Komend najaar is Sean Chambers met zijn band in Nederland 2 keer te bewonderen ….Met dit “nieuwe” materiaal kan het niet anders dan dat hele fijne avonden worden, de nummers op vorige albums zijn namelijk ook niet te versmaden.

Tracks:
01. Chunky
02. Do the Do
03. Rockin’ Daddy
04. Goin’ Down Slow
05. Hidden Charms
06. Forty Four
07. Taildragger
08. Hubert’s Song
09. Sitting on Top of the World
10. Howlin’ for My Darling
11. Louise

Website: Sean Chambers