Een zeer intiem album

 

Chris Gill - Between Midnight And Louise

 Chris Gill – Between Midnight And Louise
Format: CD / Label: Endless Blues Records
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

Zanger-gitarist Chris Gill uit Mississippi was meestal te vinden als lid van zijn band the Sole Shakers of als lid van het duo Marc & Gill.

Nu is er een album van hem verschenen waarop hij compleet solo te horen is. Dus alleen maar met zijn zang en akoestische gitaar. Zonder overdubs!

En dat is (uiteraard) een zeer intiem album geworden met zowel ontspannen nummers als donker zinderende nummers.

Gestart wordt met de instrumental Thank You For Another Day, een eerbetoon aan zijn grootvader. Een liefdevol fingerpicking nummer.

Dan volgt de ongepolijste blues van Song For Honeyboy. Dit nummer schreef Chris na het lezen van de autobiografie van Honeyboy Edwards. Chris is te horen met zijn ziedend trillende slidegitaar.

Back To Paradise is een nummer waarin Chris hoopvol gestemd is over de Corona ellende. Uiteindelijk zal er toch voor iedereen het paradijs verschijnen. Gegoten in een stijl, die de fans van Keb’ Mo’ ook zal aanspreken.

Die fans van Keb’ Mo’ zullen trouwens ook You Never Know (That’s What Love Will Do) kunnen waarderen. Een intiem sprankelend nummer met ook een Taj Mahal achtig geluid. Rolling Man is donker en rauw met een naargeestig vibrerende slidegitaar.

Souvernir Of The Blues klinkt al even donker en desolaat. Daarentegen is Fleas And Ticks een luchtig en gemoedelijk nummer over de grootmoeder van Chris.

Er staan twee nummers op het album, die geschreven zijn door de onlangs overleden vriend van Chris, Virgil Brawley.

De eerste, I Fell In Love With The Blues, is een ongepolijst pompende liefdesverklaring aan de blues en de tweede, Walking Through Eden, een stuwend bluesnummer.

De sfeervolle warme instrumental Between Midnight And Louise sluit dit zeer intieme bluesalbum af.

Een aanrader voor fans van Keb’ Mo’ of Taj Mahal!

Tracklist:
01. Thank You For Another Day
02. Song For Honeyboy
03. Back To Paradise
04. You Never Know (That’s What Love Will Do)
05. Rolling Man
06. Fleas And Ticks
07. Souvenir Of The Blues
08. Long Distance Highway
09. I Fell In Love With The Blues
10. Walking Through Eden
11. Between Midnight And Louise